Bijgewerkt: 27 maart 2023

Verschil tussen huurvoorstel en letter of intent

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
28-07-2005

De Stadshart Amstelveen Ontwikkelingsmaatschappij (SAO) en CGI doen meer investeringen in het nieuwe kantoor aan het Handelsplein dan in het huurvoorstel aan British American Tabacco is opgenomen. BAT is de eerste substantiële huurder van het complex.

Dat blijkt uit een vergelijking tussen dit voorstel en de (concept) letter of intent tussen BAT en de SAO en CGI. Beide zijn in bezit van deze krant. Naast het hoge opleveringsniveau met achttien investeringen voor SAO/ CGI, dat in beide is opgenomen, telt de letter of intent nog een 'additioneel opleveringsniveau', (toegevoegd) dat voor rekening komt van CGI en SAO.

Het gaat om de volgende passage: 'Verhuurder en/ of de SAO draagt voor haar rekening zorg voor de volgende aanpassingen aan het gehuurde:

- een glazen wand in de entreehal op de begane grond van vloer tot plafond in overeenstemming met de stijl van de glazen buitengevel, voorzien van een toegangsdeur.

Huurder heeft recht op een naamsaanduiding op deze tussenwand;

- de zelfstandige receptie van BAT op niveau 1 wordt met een glazen wand afgescheiden van de algemene receptie op de begane grond tegen geluidsoverdracht;

- de noodtrap aan de buitenzijde van bouwdeel C wordt dusdanig afgesloten dat deze niet meer toegankelijk is van buitenaf, met in achtneming van de wettelijk eisen in verband met de veiligheid;

- drie personenliften zullen exclusief voor BAT beschikbaar zijn, derhalve worden de vijf aanwezige liften hierop worden afgesteld.

Bovenstaande aanpassingen zullen in goed overleg met en na goedkeuring door de huurder worden gerealiseerd."

Deze krant onthulde eind juni dat BAT, dat voor tien jaar 5.500 m² gaat huren, een investeringsbijdrage van 2,5 miljoen euro krijgt van de SAO en CGI. Wethouder P. Regouin verklaarde op vragen van leden van de raadscommissie algemeen bestuur en middelen dat het „gebruikelijk" is dat de nieuwe gegadigde bedingt dat hij de waarde van één jaar huur over een periode van vijf jaar krijgt uitgekeerd.

„Daarmee kan de gegadigde de verhuis- en inrichtingskosten financieren. Bij BAT is dat het geval," aldus Regouin.


door Henk Godthelp
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.