Bijgewerkt: 9 mei 2021

Vertraging nieuwbouw ING kost SAO tonnen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
21-04-2005

De afkoop voor de vertraagde oplevering van het nieuwe ING-kantoor aan het Stadsplein kost de Stadshart Amstelveen Ontwikkelingsmaatschappij (SAO) „enige tonnen."

Zo verklaren verschillende goed geïnformeerde bronnen tegenover deze krant. Bedragen die worden genoemd variëren van één- tot tweehonderdduizend euro.

De directie van de SAO reageert desgevraagd: „Hoewel het informatie uit een privaatrechtelijk contract betreft, kan ik het bevestigen," aldus directeur J. Westra, die zegt uit te gaan van maximaal twee jaar vertraging.

Het nieuwe kantoor voor de ING op de voormalige locatie van het postkantoor zou in de oorspronkelijke planning begin dit jaar zijn opgeleverd. Inmiddels is het project maanden vertraagd - de oudbouw moet nog worden gesloopt - en lijkt er niet eerder dan eind dit jaar met de nieuwbouw worden begonnen. De vertraging kost de SAO volgens een boeteclausule een ton euro per jaar.

De ING was de eerste huurder van de locatie van het oude postkantoor, de laatste ontwikkeling van het nieuwe Stadshart. De bank zou de eerste verdieping huren van een complex waarin beneden winkels waren gepland en op twee en drie hoog
koopappartementen zouden worden gerealiseerd.

Door het instorten van de markt wilde de verkoop niet vlotten en werd er herontwikkeld. Aanvankelijk goedkoper, maar nog steeds in de koopsfeer. Toen dat geen soelaas bood werd de locatie van de markt gehaald. Momenteel wordt er, na maanden van ogenschijnlijke stilte, een nieuw plan ontwikkeld. Dit keer in de huurappartementensfeer.

De verwachting is dat de SAO het 'finale' project zal hebben verkocht aan een belegger op het moment dat de ontwikkelingsmaatschappij eind dit jaar zal worden geliquideerd Daarmee zijn alle oorspronkelijke afspraken nagekomen.

door Henk Godthelp

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.