Bijgewerkt: 21 september 2021

Vervanging van minister van Economische Zaken en benoeming staatssecretaris van EZK

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
25-05-2021

De minister van Economische Zaken en Klimaat, de heer Bas van ’t Wout, kan vanwege een burn-out zijn functie voor een periode van ten minste drie maanden niet vervullen. Daarom zal Zijne Majesteit de Koning, op voordracht van de minister-president, vandaag, 25 mei 2021 de volgende handelingen verrichten.

De Koning zal minister Van ’t Wout, voor de duur dat hij niet in staat is zijn taak als minister uit te oefenen, ontheffen van de leiding van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De Koning zal vervolgens drs. Stef Blok ontheffen van de leiding van het ministerie van Buitenlandse Zaken en met ingang van vandaag belasten met de leiding van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.


Dilan Yeşilgöz-Zegerius (1977) VVD-lid van de Tweede Kamer en sinds kort staatsecretaris van Economische Zaken en Klimaat


De Koning zal mevrouw Sigrid Kaag belasten met de leiding van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Tevens zal de Koning mevrouw Dilan Yeşilgöz-Zegerius met ingang van 25 mei 2021 benoemen tot staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. Zij zal worden belast met de portefeuille klimaat en energie. Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius zal vanmiddag ten overstaan van de Koning op Paleis Huis ten Bosch worden beëdigd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.