Bijgewerkt: 13 april 2021

Vervelende CPU-fouten ontdekt in computers

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb/Wikipedia
05-01-2018

Een paar vervelende CPU-fouten die deze week aan het licht zijn gekomen, hebben waarschijnlijk ernstige gevolgen voor gebruikers van thuiscomputers en smartphones. Een centrale verwerkingseenheid (Central Processing Unit = CPU) is de elektronische schakeling in een computer die de instructies van een computerprogramma uitvoert door het uitvoeren van de in de instructies gespecificeerde rekenkundige, logische, besturings- en input/outputbewerkingen.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2018)

De logo's van Spectre en Meltdown


Met Meltdown en Spectre kunnen aanvallers toegang krijgen tot beschermde informatie in het kerngeheugen van uw pc en ook in uw smartphone, waardoor gevoelige gegevens, zoals wachtwoorden, cryptografische sleutels, persoonlijke foto's en e-mailberichten of andere zaken op uw computer kunnen worden onthuld. Het is een ernstige tekortkoming. Gelukkig hebben CPU-ontwerpers zoals Intel, AMD en de verkopers van besturingssystemen de nieuwe patches snel naar buiten gebracht en daardoor kunt u uw PC tot op zekere hoogte beschermen tegen Meltdown en Spectre.

Hier volgt een snelle stap-voor-stap checklist, dat u zelf moet controleren en uitvoeren op uw computer: het besturingssysteem bijwerken, controle op firmware-updates van uw apparaten aangesloten op uw PC, uw browser(s) bijwerken en uw antivirus en anti malware software updaten en uw computer uiteraard laten scannen. Microsoft, Apple, hebben al patches beschikbaar gesteld, de browsers Firefox en Google Chrome hebben ook een update gekregen, dus het zal hopelijk meevallen met deze nieuw ontdekte CPU-fouten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.