Bijgewerkt: 28 februari 2024

Vervlogen tijden in P60

Nieuws -> P60

Bron: Amstelveenweb.com
10-10-2008

Ongeveer 250 mensen kwamen naar het concert van de legendarische Amerikaanse zangeres en songwriter Melanie Safka -Schekeryk (62) en haar zoon Beau naar het concert in P60 op donderdag 9 oktober 2008.

Melanie Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Melanie tijdens haar optreden in P60


Melanie heeft meer dan 25 miljoen platen verkocht in de loop van haar carrière en in Nederland met het liedje "Beautiful People" scoorde ze in het eerst een hit in 1969. Maar via het Woodstock Festival kreeg ze grotere bekendheid wereldwijd. Tijdens het festival zong ze “Tuning My Guitar”, “Johnny Boy” en “Beautiful People”.

Melanie Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Zoonlief Beau-Jarred Schekeryk begeleidt zijn moeder op zijn Godin Multiacs gitaar met soms virtuoos gitaarspel


Op het Amstelveens poppodium werd ze begeleid door haar zoon; Beau-Jarred Schekeryk op gitaar. Hij vergezelt zijn moeder op de Europese tour. Melanie gaf in het verleden al vaker in Nederland concerten, maar met een totaal ander gezelschap.

Melanie Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Beau en Melanie op het podium


Terwijl de meeste aanwezige fans van Melanie de 'good-old-songs' wilden horen, speelden Melanie en Beau veel “nieuwe” liedjes, die wel mooi waren, maar waar niet iedereen op zat te wachten. Haar grote succes was wel, dat na twee minuten iedereen kon de liedjes meezingen.

Melanie Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Melanie Safka -Schekeryk kan toch een gezellige sfeer creëren


Helaas heeft de tand des tijds wel wat aan de stem van Melanie geknabbeld. Na iets meer dan een half uurtje zang kwam er al een 40 minuten durende pauze. Dat was voor de barverkoop van P60 erg plezierig, maar voor het publiek wat minder. Melanie had na de pauze even last van haar keel en dronk een mysterieus Chinees drankje om haar keel te verzachten.

Melanie Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Melanie met haar gitaar


Dat hielp niet zo heel best, maar dat mocht de pret niet drukken. Dan zong ze gewoon even niet en communiceerde ze op een plezierige wijze met het aanwezige publiek. De meeste mensen hebben waarschijnlijk niets gemerkt van de stemproblemen, want hun idool stond ten slotte op het podium en een idool heeft altijd succes. Het was voor de oudere jeugd uit de jaren 70, nu de vijftigers, een gezellige nostalgische avond.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.