Bijgewerkt: 18 mei 2024

Vervoer voor rolstoelgebruikers met de Zonnebloemauto

Nieuws -> Informatief

Bron: Zonnebloem
14-10-2022

Mensen die gebruikmaken van een rolstoel of scootmobiel kunnen vaak niet zelf bepalen hoe laat ze ergens heen gaan en met wie. Laat staan dat ze spontaan kunnen beslissen om later naar huis te gaan omdat het nog zo gezellig is. Met de Zonnebloemauto is dit wel mogelijk. Mensen met een lichamelijke beperking in de regio Amstelland huren zo’n aangepaste rolstoelauto via Welzorg bij Loogman tanken & wassen in Aalsmeer.

Op vrijdag 7 oktober 2022 werd - zeer toepasselijk in de Week van de toegankelijkheid - de nieuwe Zonnebloemauto officieel in gebruik genomen. Het gaat om een Toyota Proace, die is aangepast om mensen in een rolstoel of scootmobiel comfortabel te vervoeren. Robbert Schmidt, bestuurder bij de afdeling Amstelveen is enthousiast over de Zonnebloemauto: “Met de Zonnebloemauto krijgen mensen die minder mobiel zijn de kans om eropuit te trekken, al dan niet met een vrijwillige chauffeur van de Zonnebloem. Er is veel vraag naar aangepast vervoer in de regio Amstelland. Loogman heeft ruime openingstijden, dat vergroot het gebruiksgemak. Ook met een volle tank inleveren en – onverhoopt – kleine schades laten herstellen kan eenvoudig op deze locatie.”

Foto Amstelveen
(Foto Zonnebloem - 2022)

Op vrijdag 7 oktober 2022 werd - zeer toepasselijk in de Week van de toegankelijkheid - de nieuwe Zonnebloemauto officieel in gebruik genomen. Het gaat om een Toyota Proace, die is aangepast om mensen in een rolstoel of scootmobiel comfortabel te vervoeren

Maatschappelijk steentje bijdragen. Victor Frequin VVD-gemeenteraadslid in Amstelveen was aanwezig bij de feestelijke ingebruikname. 'Supergoed dat er nu ook een Zonnebloemauto voor deze regio beschikbaar is. En fijn dat de Loogman groep deze Zonnebloemauto wil uitgeven. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen een goed doel en het lokale bedrijfsleven' - aldus Frequin. Robbin Baartscheer, service en storage manager bij Huureenbox, onderdeel van de Loogman groep, is er trots op dat het bedrijf het uitgiftepunt van de Zonnebloemauto is: 'Wij dragen graag maatschappelijk ons steentje bij en vinden de Zonnebloem een prachtig doel. Natuurlijk hebben wij de nodige ervaring met verhuur, dus verzorgen wij graag de uitgifte, inname en de controles van deze Zonnebloemauto.'

Foto Amstelveen
(Foto Zonnebloem - 2022)

Een man in een rolstoel wordt in de Zonnebloemauto geladen

Marktconforme huurprijs. Meer bewegingsvrijheid en zelfredzaamheid voor mensen met een lichamelijke beperking. Dát maakt de Zonnebloem mogelijk met de 50 Zonnebloemauto’s die in Nederland rijden. Samenkomen met familie of vrienden? Op vakantie of een dagje uit? Een uitvaart of kerkdienst bezoeken? Het kan met de Zonnebloemauto. De Zonnebloemauto kost 45 euro per dag, een prijs die lager ligt dan het normale tarief van een aangepaste huurauto. De steun van donateurs maakt deze gunstige prijsstelling mogelijk. Bestuurders moeten in het bezit zijn van een rijbewijs B. Heb je als huurder niemand in je omgeving die de auto kan rijden, dan is het mogelijk om via de Zonnebloem een vrijwillige chauffeur aan te vragen.

Over de Zonnebloemauto. Meer weten over de Zonnebloemauto? Op zonnebloem.nl/zonnebloemauto lees je er alles over. Je kunt ook contact opnemen met de Zonnebloem via 076 - 564 64 64 of contact@zonnebloem.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.