Bijgewerkt: 28 maart 2024

Vervolg Zing 'es project voor Amstelveense basisscholen zeker gesteld

Nieuws -> Informatief

Bron: Muziek- en Dansschool Amstelveen
12-11-2014

Op initiatief van de Rotaryclub Amstelveen en met geldelijke bijdragen van Rotary, de gemeente Amstelveen en een aantal plaatselijke fondsen, hebben 19 Amstelveense basisscholen de afgelopen twee jaar kosteloos kunnen deelnemen aan het Zing’es project, verzorgd door Muziek- en Dansschool Amstelveen (MDA). Na deze startperiode van twee jaar, waarbij zo goed als de gehele Amstelveense schooljeugd is bereikt, krijgt dit succesvolle project een vervolg, zodat er wat zingen betreft een doorlopende lijn ontstaat door de hele schoolloopbaan.

Kosteloos deelnemen is niet meer mogelijk. De Rotary en Gemeente hebben voor een impuls gezorgd, het is aan MDA en het basisonderwijs om voor het vervolg te zorgen. Daartoe vindt op vrijdag 21 november 2014 de feestelijke ondertekening plaats van een uniek convenant tussen Amstelwijs, Onderwijsgroep Amstelland, Rotary Amstelveen en Muziek- en Dansschool Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Bron MDA - 2014)

De flyer van Zing' es


Voor de basisscholen betekent deze driejarige afspraak, dat elk jaar een periode lang in de groepen 3 – 5 – 7 het zingen centraal staat. MDA-docenten verzorgen in die periode drie gastlessen op de scholen, deze ontvangen het liedmateriaal digitaal en de leerlingen geven voor hun ouders een uitvoering in de theaterzaal van de muziekschool. Voor leerlingen bereiken met zingen allerlei muzikale en persoonsvormende doelen. Voor leerkrachten biedt het project de gelegenheid om tips en ideeën van een professionele gastdocent op te doen voor het zingen met hun klas. Voor ouders is het een feest om hun kind in een uitvoering mee te maken en hierdoor vaak minder bekende talenten van hun kind te ervaren. Adres: Muziek- en Dansschool Amstelveen Stadsplein 99 1181 ZM Amstelveen.

Zing 'es?

In 2010 kwam vanuit de landelijke campagne Muziek telt! het initiatief om meer te doen met zingen op basisscholen. Inmiddels staat er het project Zing’es, met een digitaal liedjesoverzicht, bijeenkomsten en nascholing.

Sing Up

Het idee is afkomstig uit de UK, waar het Sing Up programma al jaren succesvol draait. Het is een non-profit muziekonderwijs organisatie, gericht op de kwaliteit van de zang activiteiten van basisschool leerlingen te bevorderen. De organisatie onderhoudt een online bibliotheek met meer dan 500 liedjes en warming-ups voor jonge kinderen, geeft onderwijs hulpmiddelen voor scholen en organisaties en er is een geïntegreerde training en support programma beschikbaar.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.