Bijgewerkt: 24 juni 2024

Verwijderen zandbakken stilgelegd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-03-2012

Het verwijderen van zandbakken in Amstelveen is op verzoek van wethouder John Levie (BBA) per direct stilgelegd. In de commissie Burger en Samenleving (B en S) gaven diverse raadsleden aan in de raadsvergadering van 28 maart 2012 met een motie te komen om zandbakken die op de nominatie staan om verwijderd te worden, te redden met extra geld. Wethouder John Levie heeft tot die tijd de werkzaamheden stopgezet.

Levie  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder John Levie (BBA)


In de commissie B en S gaven diverse raadsleden aan dat bezuinigen op zandbakken wellicht toch niet wenselijk is, ondanks het eerdere besluit van de raad. Het verwijderen van de zandbakken maakt onderdeel uit van de bezuinigingstaakstelling op spelrecreatie. De lijst met te verwijderen zandbakken is tot stand gekomen in overleg met de wijkplatforms en de dorpsraad.  Wethouder

John Levie reageert: “Ik ben blij met deze mogelijke heroverweging van een bezuinigingsmaatregel. Als de gemeenteraad een mogelijkheid ziet om toch structureel € 50.000 ter beschikking te stellen, dan uiteraard heel graag.

Tot de raadsvergadering van volgende week gaat er in ieder geval geen zandbak meer uit de grond. Helemaal niet nu de kans aanwezig is dat de gemeenteraad anders gaat besluiten.”  Daar waar al begonnen is met verwijderen, wordt dit afgerond omdat er anders gevaarlijke situaties voor kinderen kunnen ontstaan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.