Bijgewerkt: 21 februari 2024

Video van Paus Franciscus over de inentingscampagne tegen COVID -19

Nieuws -> Kerk

Bron: Heilige Stoel
18-08-2021

Bulletin van de Persdienst van de Heilige Stoel, 18 augustus 2021. In een videoboodschap aan de bevolking van Latijns-Amerika nodigt Franciscus hen uit zich te laten vaccineren tegen het coronavirus: een eenvoudig maar ingrijpend gebaar voor een betere toekomst. De bisschoppen uit het zuiden en noorden van het continent steunen de paus: wij moeten verantwoordelijk zijn voor het gemeenschappelijk welzijn, want wij zijn één familie.

'In een broederlijke geest, sluit ik me aan bij deze boodschap van hoop voor een betere toekomst. Dankzij God en het werk van velen beschikken we nu over vaccins om ons tegen COVID-19 te beschermen. Zij geven ons de hoop de pandemie te kunnen beëindigen, maar alleen als zij voor iedereen beschikbaar zijn en als wij samenwerken.Zich laten vaccineren met vaccins die door de bevoegde autoriteiten zijn toegelaten, is een daad van liefde. En ertoe bijdragen dat de meerderheid van de mensen wordt gevaccineerd, is een daad van liefde. Liefde voor jezelf, liefde voor je familie en vrienden, liefde voor alle mensen. Liefde is ook sociaal en politiek, er is sociale liefde en politieke liefde; zij is universeel, altijd overlopend van kleine gebaren van persoonlijke naastenliefde die in staat zijn samenlevingen te veranderen en te verbeteren (cf. Laudato si', nr. 231, cf. Fratelli tutti, 184).

Vaccinatie is een eenvoudige maar diepgaande manier om het algemeen welzijn te bevorderen en zorg te dragen voor elkaar, vooral voor de meest kwetsbaren. Ik bid tot God dat iedereen zijn eigen kleine zandkorrel mag bijdragen, zijn eigen kleine gebaar van liefde; hoe klein ook, liefde is altijd groot. Draag bij met deze kleine gebaren voor een betere toekomst.

God zegene u, en dank u!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.