Bijgewerkt: 29 april 2024

Vier de Nationale Voorleesdagen 2024 met de Bibliotheek Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
18-01-2024

Tijdens de Nationale Voorleesdagen van woensdag 24 januari tot en met zondag 3 februari 2024 inspireert de Bibliotheek je graag met een mooi programma en tips om het voorlezen nog leuker te maken.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen worden in de bibliotheek allerlei evenementen georganiseerd rondom voorlezen voor (klein)kinderen. Voorlezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kind en zo leren ze vooral nieuwe woorden. In boeken en verhalen reizen we naar alle hoeken van de wereld: we kunnen andere continenten en culturen bezoeken, maar ook in onze eigen omgeving de grens overgaan. Daarnaast zorgt een voorleesmoment tussen jou en je (klein)kind voor een mooie band en herinneringen. Wie vandaag een prentenboek in huis haalt, kan vanavond al zo’n heerlijk voorleesmoment beleven. Een goed begin van een leuk, dagelijks ritueeltje - het begin van het jaar is daar een uitstekend moment voor.

Foto Amstelveen
(Bron Jogchem Jalink - 2024)

Jogchem Jalink (1983), te herkennen aan zijn zwart-witte haar en die extra letter G in zijn voornaam, is sinds 2001 actief als theatermaker, musicus, componist, schrijver voor teksten en liedjes... en vooral als poppenspeler

Een greep uit de programma tijdens de Nationale Voorleesdagen. De aftrap van de Nationale Voorleesdagen is op woensdag 24 januari 2024 van 15.30 uur tot 16.30 uur in alle vestigingen van de Bibliotheek Amstelland. Er wordt voorgelezen uit het verhaal van het Prentenboek van het jaar 2024: Help! Een verrassing! van Miriam Bos. Daarna gaan de kinderen (en ouders) een verrassingsboom maken van een papieren zakje.

Zaterdag 27 januari 2024 om 10.30 uur in bibliotheek Aalsmeer de theatervoorstelling Help! Een verrassing! Door Mario Perton. In deze interactieve, muzikale en zelfs tikkeltje magische voorstelling, zit in elk hoekje wel een verrassing. Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. De voorstelling duurt 35 minuten. Na afloop is er een leuke verrassende activiteit.

Maandag 29 januari 2024 van 19.30 tot 20.30 een webinar voor (groot)ouders over interactief voorlezen aan kinderen van 0-6 jaar. Maak van voorlezen een feestje! Onze tips helpen je hierbij.

Zaterdag 3 februari 2024 om 11.00 uur in bibliotheek Amstelveen Stadsplein: Theatervoorstelling Help! Een verrassing! door Jogchem Jalink. Voor kinderen van twee jaar en ouder. Poppenspeler Jogchem Jalink brengt dit verhaal over twee hele verschillende vriendjes letterlijk tot leven, met mooie liedjes en dierenpoppen die zo uit het boek lijken te zijn gesprongen. Meer info over bovenstaande activiteiten en de kaartverkoop is te vinden op de website van de bibliotheek via deze link.

Blijven lezen. Als kinderen blijven lezen, is dit goed voor hun ontwikkeling. Ze hebben hier ook later bij het studeren, vinden van een baan en het digitaal regelen van zaken profijt van.

Dus, als je nu je jonge kind voorleest, daar ervaart het kind het hele leven de positieve effecten van.

Gratis bibliotheekabonnement. Ieder kind onder de 18 jaar kan gratis een bibliotheekabonnement aanvragen. Kom dus gauw tijdens De Nationale Voorleesdagen met jouw (klein)kind (0 tot 6 jaar) naar de bibliotheek en ontvang bij je inschrijving een voorleesknuffel cadeau van Vos (zolang de voorraad strekt).



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.