Bijgewerkt: 22 januari 2025

Vier grote partijen maken zich sterk voor Wajongeren

Nieuws -> Informatief

Bron: Ronald McDonald Centre
16-01-2010

Op donderdag 14 januari 2010 is op de vakbeurs Facilitair in Amsterdam een intentieverklaring getekend tussen het Ronald McDonald Centre, het ROC van Amsterdam (ROCvA), De Werkmeester bv en ISS Facility Services, om een groep van 20 tot 25 Wajongeren de kans te bieden een startkwalificatie te behalen binnen de facilitaire dienstverlening.

Aan het eind van de opleiding is kans op een baan bij een reguliere werkgever. Het project start in februari op het Arbeids Training Centrum van De Werkmeester in Amsterdam en zal na 6 tot 12 weken voortgezet worden in het Ronald McDonald Centre in Amsterdam Noord.

Versterking arbeidsmarktpositie Wajongeren

Nederland telt ruim 180.000 Wajong-uitkeringsgerechtigden. Wajongeren zijn mensen in de leeftijd van 18 tot 65 jaar met een structurele fysieke en/of verstandelijke beperking, waarvan vaststaat dat ze deze reeds hadden voor hun 17de levensjaar. Een groot deel van deze groep verdient graag zijn eigen geld met regulier werk. Maar de afstand tot de arbeidsmarkt is voor deze groep vaak groot. Door de bijzondere samenwerking tussen de vier grote partijen wordt de positie van de Wajongeren op de arbeidsmarkt aanzienlijk versterkt.

Ronaldmc Amstelveen
(Foto Ruben Eshuis - 2010)

Vlnr.: Rolf Jan Goosen, ISS Facility Services, Directeur Sales & Marketing, Ronand Boesjes, ISS Facility Services Commercieel Directeur, Sonja Robben, De Werkmeester, Regio Directeur, Paul Erdhuizen ROCvA Projectleider ROCvA/Ronald McDonald Centre, Adri Bleeker Ronald McDonald Centre Interim Directeur


De rol van de vier partijen

Het ROC van Amsterdam is een onderwijsinstelling in het beroepsonderwijs. Het Facility Services College is een nieuwe opleiding van het ROCvA. Onderdeel van deze opleiding is het nieuw op te starten BBL-traject voor Wajong-uitkeringsgerechtigden. De Wajongeren starten op het Arbeids Training Centrum (ATC) van De Werkmeester. Deze erkende jobcoachorganisatie is gespecialiseerd in het begeleiden van Wajongeren. Gedurende het gehele traject worden de kandidaten dan ook begeleid door een jobcoach.

In het ATC zetten kandidaten in een bedrijfsmatige omgeving de eerste stappen richting een startkwalificatie. Ze leren hun plaats in de werkende samenleving kennen, maken zich de werknemers- en beroepsvaardigheden eigen en ontwikkelen hun persoonlijke eigenschappen.

Na 6 tot 12 weken wordt de opleiding voortgezet in het leerbedrijf van het Ronald McDonald Centre, het eerste sportcentrum in West-Europa voor kinderen, jong volwassenen en andere doelgroepen met een handicap of chronische aandoening.

De kandidaten kunnen gaan stage lopen binnen het facilitair bedrijf. Zo maken ze op een belangrijke manier deel uit van de organisatie van het Ronald McDonald Centre.  ISS gaat bij het Ronald McDonald Centre de schoonmaak, catering, beveiliging en het sanitair verzorgen.

De kracht van het Werk-leerbedrijf van het Ronald McDonald Centre

In het Ronald McDonald Centre komen de maatschappelijke terreinen met betrekking tot sport, zorg, onderwijs en economie samen. Op deze manier kan het Centre zowel op het gebied van sport iets betekenen voor de maatschappij als ook in economische zin.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.