Bijgewerkt: 2 december 2023

Vier inbrekers aangehouden na inbraak in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
20-01-2016

Amstelveen/Abcoude - Op dinsdagavond 19 januari 2016 heeft de politie in Abcoude twee mannen en twee vrouwen aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak in Amstelveen. Het viertal is aangehouden na een achtervolging en een zoekactie met een politiehond, de politiehelikopter en Burgernet. Eén van de vrouwen had onderkoelingsverschijnselen, omdat zij zich verstopt had in een sloot.

Rond 19.30 uur kwam een man thuis bij zijn woning aan de Rigi in Amstelveen. Hij zag, dat er iets niet klopte en ontdekte, dat twee vrouwen en twee mannen in zijn tuin stonden. Hij riep wat naar ze en meteen zetten de vrouwen het op een lopen. De mannen bedreigden hem met een voorwerp. Het viertal ging er vervolgens in een auto vandoor. De man belde direct 112 en gaf de kenmerken van de auto en het signalement van de inbrekers door. Het bleek, dat in zijn woning was ingebroken. Agenten die surveilleerden in verband met de grotere kans op inbraken tijdens de donkere uren zagen de auto rijden. Zij hebben de achtervolging ingezet die over de A9 en de A2 ging en eindigde in Abcoude. Daar renden de vier de auto uit.Agenten zochten in de omgeving naar de verdachten. Zij vonden één van de vrouwen in een sloot. Zij had onderkoelingsverschijnselen en is onderzocht door ambulancemedewerkers. Bij de zoekactie hielp politiehond Diesel mee. Hij doorzocht samen met zijn baas het weiland naast de sloot, maar daar vonden zij niemand. De politie verspreidde de signalementen via een Burgernetactie. Dankzij meerdere mensen die belden, dat zij de verdachten hadden zien lopen, konden agenten gerichter zoeken. In een woonwijk hielden zij de andere vrouw aan. Ook zij had een nat pak.

Ook de politiehelikopter hielp bij de zoektocht. Vanuit de lucht keken zij met een warmtecamera en zagen zij twee personen op het dak van een huis aan de Reijer Spreijstraat liggen. Agenten gingen de woning binnen en hielden de twee mannelijke verdachten op het dak aan. De mannen (23 en 31 jaar) en de vrouwen (21 en 42 jaar) zitten nog vast. De recherche onderzoekt, of de vier – allen zonder vaste woon- of verblijfplaats - verantwoordelijk zijn voor meer inbraken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.