Bijgewerkt: 26 november 2022

Vier nieuwe insectenhotels worden geplaatst in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-05-2015

Op dinsdag 12 mei 2015 om 14.00 uur onthult wethouder Peter Bot (BBA) in de Boksdoornlaan in Amstelveen ter hoogte van nr. 21 een insectenhotel, in aanwezigheid van bewoners en betrokkenen. Het hotel in de Boksdoornlaan is één van de vier hotels die geplaatst worden. De andere drie locaties zijn de Stadstuinen, wijkcentrum Middenhoven en de Ouderkerkerlaan/hoek Lindenlaan.

Waarom een insectenhotel?

Met een insectenhotel bied je onderdak aan nuttige insecten in de omgeving. Het insectenhotel is speciaal bedoeld voor wilde bijen die er hun nakomelingen in groot brengen. Veel soorten wilde bijen leven afzonderlijk, dus niet in sociaal verband, zoals de honingbij. We spreken dan ook van solitaire bijen. Solitaire bijen steken niet. Net als honingbijen leven solitaire bijen van nectar en stuifmeel die ze uit bloemen halen. Daarbij bestuiven (bevruchten) ze gelijktijdig de bloemen. Als bloemen niet bevrucht worden, komen er ook geen zaden of vruchten. Het hotel draagt dus bij in de biodiversiteit van de stad.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het huisje met de duizend gaten is het insectenhotel in het park van buitenplaats Wester-Amstel. Het is een schuil- en broedplaats voor solitaire bijen en andere insecten


De insectenhotels zijn gemaakt in opdracht van gemeente Amstelveen door vrijwilligers van Stichting Meergroen. De locaties voor de hotels zijn aangewezen door de Groenraad en afdeling Wijkbeheer van de gemeente. Het materiaal waaruit de hotels zijn opgebouwd bestaat uit hout, steen en bamboe. Er komt nog een definitief informatiepaneel bij de hotels. Meer informatie over wilde bijen en insectenhotels is te vinden op: www.bijenhelpdesk.nl Ik hoop u 12 mei te mogen begroeten! Met vriendelijke groet, Rinus Hofs adviseur flora en fauna bij de gemeente Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.