Bijgewerkt: 25 juni 2022

Vier tips over geweldpleging in Tilburg

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Midden en West Brabant
08-07-2012

Vier tips over geweldpleging na uitzending Opsporing Verzocht

Tilburg: De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 3 juli en de herhaling van het programma op woensdag 4 juli 2012 vier tips binnen gekregen. Het programma besteedde dinsdagavond aandacht aan de mishandeling van een 27-jarige man uit Amstelveen in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 februari 2012, het carnavalsweekend. De man liep door de geweldpleging in het centrum van Tilburg zeer ernstig letsel op.

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 februari 2012 werden twee stappers ernstig mishandeld. Een van hen, een 27-jarige man wilde ingrijpen, toen een van zijn vrienden een kopstoot kreeg van man die uit een kleine, rode auto was gestapt. De 27-jarige man werd de trap van de fietsenstalling in het centrum van Tilburg af geduwd en liep zeer ernstig, mogelijk blijvend letsel, op.

Aan de mishandeling gingen beledigingen van de daders vooraf. De twee mannen zaten in de kleine, rode auto met vermoedelijk twee vrouwen. Ze hebben vermoedelijk de 27-jarige man met drie vrienden uit een kroeg zien komen waar veel homoseksuelen komen. Vanuit de auto scholden de twee daders de gedupeerden uit.

 Ze gebruikten hierbij homogerelateerde termen. Een van de daders gaf een van de vier, een 21-jarige man, nadat hij uit het voertuig stapte direct een kopstoot. Nadat de 27-jarige man uit Amstelveen tussenbeide wilde komen en van de trap van de fietsenstalling werd geduwd ging het tweetal er vandoor en stapten op het Stadhuisplein weer in de genoemde auto. Een dag later bleek in het ziekenhuis, dat de 27-gedupeerde ernstig, mogelijk onherstelbaar, letsel aan zijn been had.

Mensen die meer weten van de mishandeling en zich nog niet hebben gemeld worden dringend verzocht dit alsnog te doen via 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000. De vier tips die zijn binnengekomen worden onderzocht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.