Bijgewerkt: 25 mei 2024

Vier verdachten buurtbarbecue alsnog in bewaring gesteld

Nieuws -> Gemeente

Bron: Rechtbank Amsterdam / Gemeente Amstelveen
20-07-2011

Op 7 juli 2011 heeft de rechter-commissaris van de Rechtbank Amsterdam de vordering tot inbewaringstelling van 4 mannen afgewezen. Deze mannen worden ervan verdacht, dat zij bij een buurtbarbecue in Amstelveen op 2 juli 2011 een aantal aanwezigen in elkaar hebben geslagen.

De officier van justitie is tegen die beslissing in hoger beroep gegaan. Op 19 juli 2011 heeft de raadkamer van de rechtbank daarop een beslissing genomen. Die beslissing houdt in, dat de vier verdachten alsnog in bewaring moeten worden gesteld. De raadkamer vindt, dat er op dit moment voldoende reden is om het mogelijk gebruikte geweld te bestempelen als “poging doodslag” of “zware mishandeling”.

De rechter-commissaris ging alleen uit van “openlijke geweldpleging”. De raadkamer heeft hierbij ook gekeken naar het letsel van de slachtoffers en dat het geweld zich ook richtte tegen het hoofd, waarvan algemeen bekend is, dat dit een zeer kwetsbaar lichaamsdeel is. Verder vindt de raadkamer de bewaring op zijn plaats, omdat het hier om een gebeurtenis gaat die tot veel commotie in de samenleving heeft geleid. (Bron: Rechtbank Amsterdam)

Raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Herbert Raat (VVD), loco-burgemeester van Amstelveen


Reactie van loco-burgemeester Herbert Raat op de uitspraak:'Terecht, dat daders weer in hechtenis zijn gesteld. Wat zij gedaan hebben is echt onacceptabel en moet bestraft worden. Kan me voorstellen, dat buurtbewoners opgelucht zijn. Vanzelfsprekend blijven we het proces op de voet volgen, helpen en steunen we bewoners, waar mogelijk en hopen we op een goed proces'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.