Bijgewerkt: 28 juni 2022

Vier woningen gesloten in Amstelveen in verband met hennepplantages

Nieuws -> Politie

Bron: Gemeente Amstelveen
07-10-2016

Op last van burgemeester Mirjam van 't Veld zijn de afgelopen twee weken vier woningen gesloten in Amstelveen. Het betreft woningen aan de Straat van Sicilië, de Watercirkel, Beeckestijn en de Amsterdamseweg. De woningen zijn voor drie maanden gesloten. De gemeente ontving van de politie de proces-verbalen op basis, waarvan is besloten tot sluiting over te gaan. De sluiting van de woningen betreft een openbare orde sluiting op grond van de Opiumwet.In een woning aan de Beeckestijn zijn 284 hennepplanten aangetroffen

In de woning aan de Straat van Sicilië zijn 236 hennepplanten en 1.616 hennepstekken aangetroffen. Bij de woning aan de Watercirkel waren 217 planten en 8 hennepstekken. Aan de Amsterdamseweg vond de politie in de woning 170 planten. In de woning aan de Beeckestijn zijn 284 hennepplanten aangetroffen.

Week van de Veiligheid. Mocht u in uw omgeving merken, ruiken of het vermoeden hebben, dat sprake is van een hennepplantage, meldt dit dan bij de politie, of de gemeente via Actie Schijnwerper. Een melding kan ook anoniem ingediend worden. Hennepplantages in een woning kunnen gevaarlijk zijn en kunnen leiden tot brand en (water)overlast.

Hoe gevaarlijk een hennepplantage in een woning kan zijn, kunt u zien in de hennepcontainer die zaterdag 8 oktober 2016 op het Stadsplein Amstelveen staat. U bent vanaf 10.00 uur welkom om in de container te komen kijken. Meer informatie: www.amstelveen.nl/veiligAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.