Bijgewerkt: 18 oktober 2024

Vierde historische route in Amstelveen is gelanceerd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-05-2024

Amstelveen is een vierde historische route rijker. De route verhaalt over de ontstaansgeschiedenis van Groenelaan, Waardhuizen, de Bovenkerkerpolder en Nes aan de Amstel.

Langs de route staan op markante plekken acht informatiepanelen met historische informatie over de locatie. “De bestaande drie routes door Randwijck en Elsrijk, door het Oude Dorp en de Keizer Karelbuurt en door Bovenkerk en Westwijk zijn ontzettend positief ontvangen door inwoners merken we aan de positieve reacties”, zegt Herbert Raat wethouder Monumenten en erfgoed). “Door de historische routes leren inwoners hun eigen buurt op een heel andere manier kennen en leren ze over de historie. Door de panelen komt de geschiedenis tot leven en het vergroot het gevoel van verbondenheid met de leefomgeving. De routes zijn ook online te ‘wandelen’ via de website van Visit Amstelveen. Het is een van de best bezochte webpagina’s.”

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Daniël Metz cultuurhistoricus, Willemijn Paijmans beleidsadviseur historisch besef en wethouder Herbert Raat bij een informatiepaneel bij wijkcentrum De Bolder in Groenhof

Historische routes. Tussen 2019 en 2022 heeft Museum zonder Muren de eerste drie historische routes door Amstelveen gerealiseerd. Elke route heeft zijn eigen herkenbare vormgeving en routekleur. Op het Stadsplein staat een markering die de weg wijst naar de verschillende routes die gewandeld of gefietst kunnen worden. Vrijdag 17 mei 2024 wordt de vierde route officieel gelanceerd tijdens een bijeenkomst voor genodigden. Vanaf nu kunnen fietsers, natuurliefhebbers en erfgoedliefhebbers hun hart ophalen door deel te nemen aan deze route die de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder combineert met het dorpse karakter van Nes aan de Amstel en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen.

Museum zonder Muren. De route en achterliggende informatie is opgesteld door Museum zonder Muren, onder leiding van Daniël Metz. Bewoners, betrokkenen, wijkplatform Groenelaan, wijkplatform Waardhuizen en Middenhoven, Dorpsraad Nes aan de Amstel en de Vereniging Historisch Amstelveen hebben input geleverd voor de routes, teksten en afbeeldingen. Via een QR-code op de informatiepanelen langs de routes is achterliggende informatie in het Nederlands en Engels op te vragen, evenals extra beeldmateriaal.

Digitaal op Visit Amstelveen. De routes zijn ook online te ‘wandelen’ via de website Visit Amstelveen, www.visitamstelveen.com/nl/HistorischeRoutesAmstelveen. De vierde route wordt hier binnenkort aan toegevoegd.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.