Bijgewerkt: 9 december 2022

Viering Internationale Vrouwendag 2016 in wijkcentrum Alleman

Nieuws -> Informatief

Bron: AanZ-Amstelveen
24-02-2016

Op zaterdag 12 maart 2016 kunnen vrouwen hun hart ophalen in een omgetoverd wijkcentrum Alleman. Van 14.00 tot 17.00 uur is het een grote happening voor en door vrouwen met hapjes, muziek, dans en vooral veel gesprekken met elkaar. Dit alles in het kader van de internationale dag van de vrouw. Internationale Vrouwendag, een traditie in Amstelveen. Een groep vrouwen heeft een leuk en internationaal programma samengesteld en het ziet er naar uit, dat het weer een geweldig en veelzijdig feest gaat worden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Wijkcentrum Alleman


Maaike Veeningen (D66) wethouder was er vorig jaar bij. Ze sprak de woorden uit, dat het voor vrouwen nog een lange weg naar de top is, dat vrouwen elkaar moeten steunen. Deze woorden heeft de organisatie ter harte genomen, daarom vertellen vrouwen dit jaar over de top die zij persoonlijk willen bereiken. Welke top? Dat maakt niet uit, van ZZP´er tot werknemer in een bedrijf, van huismoeder tot alleenstaande kunstenaar: het gaat om de bewuste keuze. En natuurlijk geven we aandacht aan, hoe vrouwen elkaar daarin steunen, het thema is namelijk ‘sisterhood ‘.

Vrouwendag is stilstaan bij de (rechten van de) vrouw maar ook: feest! Daarom hebben we een open podium met verassingen op het gebied van dans en zang. Thema : Vrouwenfeest (viering Internationale Vrouwendaag). Datum : zaterdag 12 maart 2016, 14.00 – 17.00 uur Wijkcentrum Alleman Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, Amstelveen. Contact: c.honold@aanz-amstelveen.nl 0623537389. Toegang: gratis

De oorsprong van Internationale Vrouwendag

In 1911 werd de Vrouwendag internationaal voor het eerst gevierd - in 1912 voor het eerst in Nederland. Aanvankelijk werd de Vrouwendag op verschillende data gehouden, pas in 1922 werd 8 maart gekozen als vaste datum. Er bestaan verschillende lezingen voor de keuze van 8 maart als datum voor de Internationale Vrouwendag.

Lag de oorsprong in Rusland, of de Verenigde Staten? Een gangbare westerse lezing was, dat 8 maart terug te voeren was op stakingen van textielarbeidsters in New York op 8 maart 1908. Zij gingen de straat op om te demonstreren tegen onder meer de lange werktijden, de lage lonen en de slechte werkomstandigheden. De Internationale Vrouwendag is in de 20ste eeuw ontstaan, doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid- en kiesrecht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.