Bijgewerkt: 2 december 2023

Viering van de Boomfeestdag 2022 in Amstelveen met 100 nieuwe bomen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-11-2022

Leerlingen van basisschool De Horizon hebben woensdag 9 november 2022 met veel enthousiasme samen met wethouder Floor Gordon zo’n 100 boompjes geplant tijdens de Boomfeestdag. De boompjes staan op de Bomenschool aan Langs de Akker 1, een kwekerij waar kinderen in totaal al meer dan 1.500 bomen hebben geplant.

Wethouder Floor Gordon (D66) Groenbeheer en Natuur- en Milieueducatie: 'We zijn ontzettend trots op dit unieke project waarmee alle Amstelveense kinderen een plantervaring krijgen. We kweken op dit moment meer dan 1.500 bomen op de Bomenschool en hebben als ambitie om hier volgend jaar 2.000 bomen te hebben staan. Naast dat Amstelveen hier groener van wordt, is het voor de kinderen heel waardevol om te leren hoe je zelf bomen plant en verzorgt.' De bomen die de kinderen kweken, plaatst de gemeente over een paar jaar langs de vernieuwde A9 en op andere plekken in Amstelveen. De Bomenschool bestaat uit kweeklocatie Langs de Akker, waar 1.200 bomen staan en schooltuin Bankrasflora aan de Jeanne D’Arclaan, hier staan al meer dan 350 bomen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Leerlingen van basisschool De Horizon planten met wethouder Floor Gordon een aantal boompjes op kweeklocatie Langs de Akker

Bomenlied en plantlessen. Om de Boomfeestdag feestelijk in te luiden zongen de kinderen een speciaal bomenlied. Bomen zorgen voor schaduw, koelte en zuurstof, zongen zij. Op de Bomenschool krijgen basisschoolkinderen ook twee keer per jaar les. Zij leren dan bijvoorbeeld hoe zij de bomen moeten snoeien en water en voeding geven.

Thuiskweekboompjes verplanten. Zo’n 20 kinderen kwamen tijdens de Boomfeestdag hun Thuiskweekboompje verplanten. Vorig jaar kregen alle Amstelveense basisschoolkinderen een Thuiskweekboompje. Sommige boompjes zijn inmiddels te groot geworden voor in de tuin of pot en mochten de kinderen verplanten op de Bomenschool. Deze bomen zijn al twee tot drie meter lang en kunnen tot een volwaardige boom uitgroeien op de kwekerij.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.