Bijgewerkt: 29 november 2022

Virtueel proefrijden op het nieuwe kruispunt van het Keizer Karelplein

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijkswaterstaat
23-04-2021

Aannemer VeenIX bouwt de kruispunten bij de op- en afritten bij Stadshart-Amstelveen en de Burgemeester Rijnderslaan om naar een Divergent Diamond Interchange (DDI). Een kruispunt, waarbij rijbanen korte tijd wisselen van rijrichting. Dat is nodig om ruimte te maken voor de bouw van de verdiepte ligging en gebruik te kunnen blijven maken van de op- en afritten. Een DDI is maatwerk, daarom zijn we op zoek naar mensen die de DDI voor de ingebruikname, willen testen.

Een DDI is een verkeersplein, waarbij rijbanen korte tijd wisselen van rijrichting waardoor minder verkeerslichten nodig zijn, en dát bevordert de doorstroming van het verkeer weer. Voordat we de DDI in gebruik nemen, willen we het ontwerp van het kruispunt testen onder weggebruikers van Amstelveen. En daar hebben we u voor nodig! Wij willen u graag op woensdag 19 mei 2020 uitnodigen om de DDI te komen testen op het kantoor van VeenIX in Amsterdam Zuid-Oost. De test wordt uitgevoerd met Virtual Reality in een rijsimulator.Rijdt u mee? Staan er te weinig of juist te veel verkeersborden op het kruispunt? Zijn aanwijzingen op de borden duidelijk? Zijn de witte lijnen op de weg goed zichtbaar? Is de DDI goed te rijden met mist of een flinke regenbui? De antwoorden op deze en meer vragen hopen we van ongeveer 30 bewoners van Amstelveen te krijgen, na het testen van de DDI. De resultaten gebruiken wij om de DDI verder te optimaliseren.

Aanmelden. Mocht u het leuk vinden om te komen proefrijden, meldt u zich dan voor maandag 3 mei aan door een mail te sturen naar a9badhoevedorp-holendrecht@rws.nl . Mail uw naam en het aantal jaar dat u uw rijbewijs heeft. Geef in de e-mail ook uw voorkeur aan voor een testrit in de ochtend of middag op woensdag 19 mei 2020. We plannen per deelnemer 20 minuten in voor de testrit. Als u geselecteerd bent voor een testrit hoort u dat voor vrijdag 7 mei van ons. Ook ontvangt u dan de exacte locatie en het tijdstip.

Coronamaatregelen. Tijdens het testrijden nemen we de coronamaatregelen in acht. Het dragen van een mondkapje is verplicht tijdens het testrijden. Ook worden looproutes aangegeven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.