Bijgewerkt: 2 december 2023

Vita en AanZ-Amstelveen gaan samen verder als Vita Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Vita Amstelland
07-01-2016

Op de geslaagde samenwerking van Vita en Participe onder de vlag van AanZ-Amstelveen, kon het natuurlijk niet uitblijven om aan dit succes-duo een vervolg te geven. Vita en AanZ-Amstelveen gaan samen verder als Vita Amstelland en worden een onderdeel van Participe Holding. Op donderdag 7 januari 2016 gaven de twee directeuren in ontmoetingscentrum De Meent tijdens een informatieve bijeenkomst aan de lokale journalisten een nog bredere inkijk in de toekomstige plannen van de nieuwe organisatie.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Willem Draaisma bestuurder van Participe en Dion de Leuw directeur, bestuurder bij Vita Welzijn en Advies, tijdens de gezamenlijke persbijeenkomst


Vita Amstelland gaat nog veel van zich laten horen, zo gaven beide heren aan. Er zal gewerkt gaan worden vanuit vijf sociale wijkteams en zal een betere kwaliteit van dienstverlening leveren, meer innoveren, wat tot gevolg heeft dat meer mensen aan de samenleving kunnen, maar ook willen meedoen. De dienstverlening aan kwetsbare inwoners van de Amstelland gemeenten is daarmee uitgebreid door de ondersteuning aan wijkbewoners, buurtinitiatiefgroepen en de exploitatie van buurthuizen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het zijn de laatste dagen voor de heer Dion de Leuw directeur, bestuurder bij Vita. Vanaf 1 januari 2016 heeft de bestuurder van Participe Holding Willem Draaisma het stokje overgenomen en dan kan De Leuw in maart met gerust hart, na 40 jaar welzijnswerk, aan zijn prepensioen beginnen


De samenwerking heeft naast het verbeteren van de kwaliteit en effectiviteit van de dienstverlening, ook de mogelijkheid de bedrijfsvoering te versterken. Met dat doel voor ogen is besloten, dat Vita welzijn en advies en Participe Holding structureel gaan samenwerken onder de naam Vita Amstelland. Een sterke lokale maatschappelijke dienstverlener en ondersteuner van bewoners binnen een krachtige onderneming.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Willem Draaisma bestuurder van Participe geeft uitleg over de doelen van de nieuwe organisatie Vita Amstelland. Hij vertelde dat in de afgelopen twee jaar de samenwerking uitstekend is verlopen en dat nu twee bedrijven in één bedrijf opgaan:
Vita Amstelland


Op 1 januari 2016 heeft de directeur/bestuurder van Vita, de heer Dion de Leuw, het bestuur overgedragen aan de bestuurder van Participe Holding, de heer Willem Draaisma. Tevens heeft de Raad van Toezicht van Vita haar taken overgedragen aan de Raad van Toezicht van Participe Holding. Vita Amstelland biedt in Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn diensten aan op het gebied van maatschappelijke werk, huiselijk geweld, ouderenadvies, dagbesteding voor dementerenden en hun mantelzorgers, alarmering, cursussen, buurthuizen, wijkcoaches, wijksteunpunten en talrijke projecten als Gezond In De Stad, Elke stap telt, Zilver online en Welzijn op Recept. Al deze producten gaan zij samenhangend aanbieden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.