Bijgewerkt: 18 september 2021

Vliegende start van 'Samen Solar' met het Amstelveen College

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveen College
13-01-2015

De unieke crowdfunding campagne 'Samen Solar met het Amstelveen College' heeft een vliegende start gemaakt. In de eerste maand is al twee-derde van het doelbedrag opgehaald. Woensdag 21 januari 2015 organiseert de school een informatieavond voor alle belangstellenden die met fikse korting een zonnesysteem op hun eigen huis willen, of willen investeren in zonnestroom op het dak van school.

De sponsoractie van de onderbouw heeft al zo’n € 6.000 euro opgebracht. Ook zijn ruim 500 zonnedelen verkocht. Daarnaast hebben al velen aangegeven zonnepanelen voor het eigen huis te overwegen. Met het opwekken van eigen schone, zonnestroom bereikt de school het hoogste energielabel: A++. Maar er is meer. Het Amstelveen College laat ouders, docenten, buren en andere betrokkenen meeprofiteren door een fikse korting op zonnepanelen thuis te organiseren, of door mee te investeren via crowdfunding.

Foto Amstelveen
(Bron Zonnepanelen delen - 2014)

De 284 zonnepanelen worden op het dak van het Amstelveen College geplaatst aan de Sportlaan 27. Naar verwachting produceren alle zonnepanelen samen voldoende stroom om bijna 19 huishoudens ieder jaar voor 100% van elektriciteit te voorzien


Sungevity, aanbieder van zonnepanelen, biedt een compleet zonnesysteem tegen een gereduceerd tarief. Iedereen kan op http://www.sungevity.nl/amstelveen vrijblijvend een zonne-advies aanvragen en profiteert van € 20,- korting per zonnepaneel. Bij meer dan 30 deelnemers verdubbelt bovendien de korting. Voor elke 3 deelnemers krijgt de school 1 paneel cadeau. Dus, hoe meer deelnemers, des te meer korting en gratis zonnepanelen voor de school.

Ook biedt het Amstelveen College de mogelijkheid om mede-eigenaar worden van de panelen op het schooldak. De school verbruikt de opgewekte stroom zelf en de eigenaren profiteren van een rendement van 4%. Iedereen kan op https://www.zonnepanelendelen.nl/project/amstelveencollege zonnedelen kopen. En er is een zonnedeel voor elk budget.

Informatieavond

Is overstappen zinvol voor mij? Wat zijn de kosten? Wordt het tijdens de werkzaamheden een rommeltje in huis? Wat levert mijn investering in zonnedelen op? Zomaar wat vragen die beantwoord kunnen worden tijdens de informatieavond op 21 januari, van 19.30 tot 21.00 uur naar het Amstelveen College, Sportlaan 27, Amstelveen. Aanmelden kan eenvoudig op  http://www.sungevity.nl/amstelveen

De crowdfundingcampagne wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amstelveen in de verwachting, dat na deze pilot ook andere scholen, instellingen en verenigingen enthousiast zullen zijn en gebruik zullen maken van het ontwikkelde model. De gemeente Amstelveen heeft hiervoor subsidie verkregen van de Stadsregio Amsterdam. Kijk voor meer informatie op http://www.sungevity.nl/amstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.