Bijgewerkt: 21 maart 2023

Vliegverkeer Schiphol live op Internet

Nieuws -> Schiphol

Bron: Geluidsnet
17-01-2007

Het Platform Vlieghinder Regio Castricum (PVRC) en Geluidsnet hebben gezamenlijk een systeem ontwikkeld waarmee vliegtuigbewegingen worden geregistreerd en op Internet gevolgd kunnen worden. Uniek hierbij is dat het vliegverkeer real-time getoond wordt, waarbij ook te zien is hoeveel geluid de vliegtuigen op dat moment werkelijk op de grond veroorzaken. Dit geluid wordt gemeten door het geluidsmeetpuntennetwerk van Geluidsnet. De gegevens kunnen ook met Google Earth bekeken worden: Google Earth: (kmz).

Fokker 50 Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

PH-LXP KLM Cityhopper, een Fokker-50 landt op Schiphol


Bakens

Het ontvangststation ontvangt de bakensignalen die veel vliegtuigen uitzenden en verstuurt de posities van deze vliegtuigen via het internet naar een centrale database. Per dag worden er ruim 8 miljoen vliegtuigposities vastgelegd. Vanuit deze database worden de webapplicaties gevoed met de actuele vliegtuigposities en het bijbehorende gemeten geluid.

Boeing 738 Amstelveen
(Google Earth collectie - 2007)

Een Boeing-738 boven de virtuele Noordzee


Platform Vlieghinder Regio Castricum

Platform Vlieghinder Regio Castricum (PVRC) is een vereniging die in 2003 is opgericht en inmiddels bijna 1400 leden heeft. De vereniging heeft zich ten doelgesteld het aantal vliegbewegingen boven de regio Castricum dat overlast veroorzaakt en gevaar voor de bewoners meebrengt, zoveel mogelijk te beperken.

Website: Geluidsnet


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.