Bijgewerkt: 15 juni 2024

Vluchtelingenopvang in Amstelveen trekt ongeveer 1000 bezoekers

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-04-2016

Op donderdagavond 21 april 2016 waren omwonenden en geïnteresseerden welkom in de noodopvang voor vluchtelingen in Amstelveen. Het Open Huis werd bezocht door ongeveer 1000 mensen. In Amstelveen is de afgelopen maanden een leegstand kantoorpand aan de Laan van Kronenburg 2 verbouwd tot noodopvanglocatie voor 400 vluchtelingen. Voordat eind deze maand de eerste vluchtelingen hun intrek nemen in het pand, stelde het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) omwonenden en geïnteresseerden in de gelegenheid om de noodopvanglocatie van binnen te bekijken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Er worden twee etages ingericht voor 400 vluchtelingen in het bijna lege kantoorgebouw aan de Laan van Kronenburg 2.


De bezoekers konden met eigen ogen zien, hoe de vluchtelingen straks zullen worden opgevangen, al hun vragen stellen aan medewerkers van het COA en de gemeente en ontdekken, hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan dagbestedingsactiviteiten voor de vluchtelingen. Ook burgemeester Van ’t Veld en wethouder Brandes waren aanwezig.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Op de foto is een van de slaapkamers te zien met zes stapelbedden, waar binnenkort de vluchtelingen kunnen verblijven. Het is dus geen luxe omgeving, maar een zeer sober gehouden kamer


“De vele steunbetuigingen, maar ook de vele vragen die we kregen, tonen de grote betrokkenheid van inwoners van Amstelveen.” zegt burgemeester Mirjam van ’t Veld. Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Welzijn vult aan: “De gemeente Amstelveen werkt, in goede samenwerking met het COA, aan een humane opvang van vluchtelingen. De gemeente wil. dat vluchtelingen zich tijdens hun verblijf in Amstelveen prettig voelen, in het belang van zowel de vluchtelingen als van omwonenden.”

Bijzonder moment tijdens het Open Huis was, toen een jonge bezoekster een aantal tekeningen voor de vluchtelingen aan de burgemeester gaf. Samen hingen zij de tekeningen aan de wand, als teken van welkom.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.