Bijgewerkt: 1 augustus 2021

Vocaal ensemble TIEN in Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
27-11-2014

Op zondag 7 december 2014 vanaf 12.00 uur geeft de internationaal bekende Spaanse dirigent Enrique López-Córton een concert met het vocaal ensemble TIEN in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30A. Onder de titel 'Dulce Veneno (Zoet Gif) wordt een programma met oude en moderne Spaanse muziek gebracht.

Het thema is de liefde, zowel de wereldse liefde als religieuze liefde voor de maagd Maria; liefde als bron van inspiratie en levensvreugde, maar ook liefde die kan steken, schrijnen en verwonden. Het concert duurt één uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, koffie en thee staan klaar. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl

Composities van Cristóbal de Morales, Ginés de Morata en Juan Vásquez die op 7 december ten gehore worden gebracht stammen uit de renaissance en vroege barok. Bekende Spaanse componisten uit de 20ste eeuw van wie er werken worden gebracht zijn Manuel de Falla, Federic Mompou en Manuel Oltra. López-Córton is een dirigent die vooral vaak gevraagd wordt voor programma's, waarin Spaanse vocale muziek voorkomt. Hij is een specialist op het terrein van de Spaanse renaissance. Het vocaal ensemble TIEN bestaat uit geschoolde amateurzangers, die op hoog niveau willen musiceren en daartoe steeds in hun projecten samenwerking aangaan met gerenommeerde musici.Enrique López-Cortón (1969) werd in La Coruña, Spanje, geboren, en begon daar zijn muziekstudie op zevenjarige leeftijd. Hij studeerde vervolgens piano aan het Conservatorio de Badalona in Barcelona bij Assumpta Coma, Eulalia Solé en David Padrós. Daar begon hij ook met zanglessen bij Elisenda Cabero en Ricard Bordas, en studeerde hij koordirectie onder Manel Cabero en Mireia Barrera. Bij het behalen van het einddiploma van zijn pianostudie verstrekte het gemeentebestuur van La Coruña hem een beurs om koordirectie te gaan studeren aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jos Vermunt. Verder studeerde hij gregoriaanse zang en middeleeuwse en renaissance polyfonie bij Rebecca Stewart aan de Schola Cantorum Brabantiae in Tilburg.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.