Bijgewerkt: 25 juli 2024

Volksdansgroep Amstelveen bestaat 40 jaar

Nieuws -> Informatief

Bron: Volksdansgroep Amstelveen
10-11-2012

Volksdansen is Cool !! Dat volksdansen zeer van deze tijd is, bewijst de volksdansgroep van de Nivon Amstelveen. Zij bestaat deze maand 40 jaar. De volksdansgroep is in 1972 door Frans en Betty Giebing opgericht en in november onder leiding van Wil Muller begonnen met dansen.

 In eerste instantie werd er gedanst op de Burgemeester Haspelslaan en naderhand in de gymzaal van de Piet Heinschool,waar nu nog met veel enthousiasme, nationale- en internationale dansen worden gedaan. Inclusief linedance.

volksdans Amstelveen
(Foto Volksdansgroep Amstelveen - 2012)

De leden van de Volksdansgroep Amstelveen tijdens een dansavond


In 1975 werd voor de eerste keer een heel volksdansweekend georganiseerd in natuurvriendenhuis de Banjaert in Wijk aan Zee. Dit weekend vindt nog elk jaar plaats in steeds wisselende natuurvriendenhuizen,maar de laatste jaren verblijven zij in het A.B.K huis in Hall bij Eerbeek. Dit alles onder deskundige leiding van Ria Thomas, onze huidige dansleidster en Wies Prins.

In juni 1985 werd voor het eerst een Bosdansdag georganiseerd bij de kantine van de camping in het Amsterdamse Bos. Heerlijk buiten dansen met publiek van de camping. Vanaf 2006 wordt de Bosdansdag gehouden bij scouting Hedera Amstelveen.

De volksdansgroep viert het 40 jarig jubileum op zondag 18 november 2012 van 13.00 -18.00 uur in ontmoetingscentrum 'De Meent' in Amstelveen. Met livemuziek, een demonstratie en lekkere hapjes en drankjes. Iedereen is van harte welkom. Tot ziens! Adres: 'De Meent' Orion 3 1188 AM Amstelveen

Nivon?

Nivon (een letterwoord voor: Nederlands Instituut voor Volksontwikkeling en Natuurvriendenwerk) is de Nederlandse tak van de Internationale Natuurvrienden (NFI). Het Nivon heeft als doel mensen en natuur bij elkaar te brengen en hun de mogelijkheid te geven zich te ontspannen, elkaar te ontmoeten, te ontdekken en zich te ontplooien. NivonJong is de jongerenafdeling van Nivon.

Het Nivon is in 1959 voortgekomen uit het Instituut voor Arbeidersontwikkeling (IvAO), "De Natuurvrienden" en de Arbeidersreisvereniging. Je was vroeger lid van de Partij (SDAP), de Bond (NVV), de Omroep (VARA) en het Instituut (IvAO).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.