Bijgewerkt: 3 december 2022

Volvo Bangarage officieel Erkend Duurzaam bedrijf

Nieuws -> Informatief

Bron: Oscar Grootegoed
05-06-2010

De VolvoBangarage is sinds december 2009 een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door BOVAG en is het bewijs dat Bangarage in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Volvo Amstelveen
(Volvo Bangarage 2010)

Het logo van Erkend Duurzaam


Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft Bangarage een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben [waar mogelijk nader specificeren op vormen van reductie energiegebruik] groene stroom en gaan zuinig om met energie.”

Ook als werkgever heeft Bangarage zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Bangarage zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van Boomplantdag en vele andere activiteiten

Volvo Amstelveen
(Foto Luuk Gosewehr - 2010)

Vlnr.: Theo Mulder (Bangarage), Wethouder Jan-Willem Groot (Gemeente Amstelveen) en Paul Kok (Bovag) met het certificaat


Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Bangarage staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Volvo. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik.

Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen Scan en wordt getoetst door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. Het certificaat is tot 1 juni 2011 geldig.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.