Bijgewerkt: 18 april 2024

Voor AH filiaal Van der Linden staat er een nieuwe plataanboom

Nieuws -> Informatief

Bron: Yvette Cramer
29-11-2014

Onder het toeziend oog van buurtbewoners plantten supermarkteigenaar Ko van der Linden en wethouder Peter Bot een nieuwe plataan voor de gloednieuwe supermarkt AH Van der Linden aan de Amsterdamseweg op 27 november 2014. “Zo is de karakteristieke bomenrij weer in ere hersteld”, zegt Ko van der Linden tevreden. De nieuwe buurtsuper van AH Van der Linden is gebouwd op de locatie, waar voorheen een garage gevestigd was. Daarom was de bomenrij op deze plek onderbroken.

Foto Amstelveen
(Foto Katja Mali - 2014)

Wethouder Peter Bot en supermarkteigenaar Ko van der Linden planten een jonge plataan voor de AH filiaal aan de Amsterdamseweg


Als gebaar aan de buurt schonk Ko van der Linden een nieuwe Platanus Acerifolia, zodat er weer een aaneengesloten bomenrij langs de Amsterdamseweg staat. Wethouder Peter Bot (BBA), portefeuillehouder van onder meer Groen en Ruimtelijke Ordening, uitte zijn waardering voor de visie en vastberadenheid van Ko van der Linden. “Dankzij hem is Amstelveen een grotere en nieuwe supermarkt rijker. En ik ben erg blij met zijn gebaar aan de buurt om op deze plek weer een plataan te planten.”

Foto Amstelveen
(Foto Katja Mali - 2014)

Peter Bot (BBA) wethouder Groenbeleid en AH supermarkteigenaar Ko van der Linden rusten even uit na het zware werk


De Amsterdamseweg was vroeger de route van Amsterdam naar Leiden. Vanaf het Oude Dorp tot aan de VU is de weg al sinds mensenheugenis omzoomd met de karakteristieke platanen. In de loop der tijd zijn er hier en daar bomen uitgevallen. Dankzij Ko van der Linden is het straatbeeld weer bijna zoals het was.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.