Bijgewerkt: 24 februari 2024

Voorjaar 2015 weidevogelsafari in polder De Ronde Hoep!

Nieuws -> Natuur

Bron: Agrarisch natuurbeheer 'De Amstel'
22-03-2015

De Vereniging voor agrarisch natuurbeheer 'De Amstel' en Landschap Noord-Holland organiseren in het voorjaar van 2015 weer weidevogelexcursies op een boerenkar in polder De Ronde Hoep, ten zuiden van Ouderkerk aan de Amstel, en het daarin gelegen weidevogelreservaat van Landschap Noord-Holland.

Foto Amstelveen
(Foto Vereniging voor agrarisch natuurbeheer 'De Amstel' - 2014)

Weidevogelsafari in polder De Ronde Hoep


De excursies vinden plaats op de zaterdagochtenden in de maanden april en mei van 10 tot 12 uur. Bij voldoende belangstelling worden er in mei ook tochten georganiseerd van 11 tot 13 uur. Op de Amstellanddag (zondag 7 juni 2015) zijn er excursies om 10 uur en 12 uur.

Onder het genot van koffie, thee of limonade, vertellen de boer en één van de gidsen de deelnemers over het weidevogelbeheer in deze bijzondere polder. Daarna rijdt u op de boerenkar het weiland in tot aan de rand van het weidevogelreservaat, waarvandaan u terug wandelt naar de boerderij. Grutto’s, kieviten, scholeksters en tureluurs laten zich hier van dichtbij zien en horen. In deze tijd van het jaar hebben zij het druk met broeden, hun jongen groot brengen en hun territoria verdedigen.

De gids laat u zien met welke vormen van beheer de agrariërs die lid zijn van ANV De Amstel niet alleen hun bedrijf, maar ook de weidevogelstand in Amstelland met succes op peil weten te houden. Deelname kost € 5 per volwassene. Kinderen moeten minimaal 4 jaar zijn en betalen tot 12 jaar € 2,50. Deelname is op eigen risico. Per excursie kunnen maximaal 10 personen mee. Aanmelden en informatie: info@anvdeamstel.nl. Kijk voor u zich aanmeldt op www.anvdeamstel.nl  bij 'Poldersafari' of er nog plaatsen beschikbaar zijn voor de door u gewenste tocht!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.