Bijgewerkt: 29 april 2024

Voorleeskampioenen 2024 van Amstelland zijn bekend

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
16-02-2024

Afgelopen woensdag 14 februari 2024 was de finale van de lokale voorrondes van de Nationale voorleeswedstrijd voor alle schoolkampioenen in regio Amstelland. 19 kandidaten streden in de Bibliotheek Amstelland aan het Stadsplein in Amstelveen om de titel ‘voorleeskampioen’. Na een spannende middag kon de jury de winnaars bekend maken. Santiago Fernandes Ribeiro van basisschool Het Palet Zuid en Yfke Bakker van basisschool Karel Eykman.

Foto Amstelveen
(Foto Orhan Sahin - 2024)

Vlnr: de winnaars Santiago Fernandes Ribeiro en Yfke Bakker met vlnr de jury Maarten Spaan (de Bibliotheek Amstelland), Luut Noordam (BS de Zon), Ada Ruiter (Libris Venstra)

Zij zullen Amstelland vertegenwoordigen tijdens de regionale finale op zondag 17 maart 2024 om 14.00 uur in Amsterdam. Volgens het oordeel van de jury las Fernandes zijn goed gekozen fragment met zoveel plezier voor dat hij de jury ermee inpakte. Door goed om te gaan met tempowisselingen, stemgebruik en oogcontact met het publiek kon Yfke de emoties in het verhaal uitstekend overbrengen. Zij deed alles gewoon goed, aldus de jury. De Bibliotheek feliciteert de winnaars van harte!



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.