Bijgewerkt: 24 februari 2024

Voorleeskampioenen Amstelveen in de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
17-02-2012

Op donderdag 16 februari 2012 organiseerde de Bibliotheek Amstelland de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze leuke leeswedstrijd wordt dit jaar voor de 19e keer gehouden. De deelnemers zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Op hun basisschool wonnen zij al de voorleeswedstrijd. Ze zijn dan ook allemaal in het bezit van de titel ‘Voorleeskampioen van de school'.

Tijdens de voorronde in de bibliotheek lazen de voorleeskampioenen van negen basisscholen uit de regio Amstelland voor uit hun favoriete jeugdboek. De voorleeskampioenen streden hiermee om een plek in een van de zes kwartfinales. Wie er door zouden gaan bepaalde een deskundige jury bestaande uit Lieke Beks, leerkracht Joost van den Vondel / Roelof Venema school, Mona Gahzlan, ouder en Niek Verweij, coördinator ICT van de Bibliotheek Amstelland

voorlees  Amstelveen
(Foto Victor van Honk - 2012)

De winnaars van de voorronde Nationale Voorleeswedstrijd 2012 Jessica Goei (l) en Tina Vekua


Er werd gelet op voorbereiding, stemgebruik, tempo, verstaanbaarheid, emoties, contact met het publiek, maar ook de keuze van het fragment. Unaniem kwam de jury met de volgende twee winnaars: Tina Vekua (basisschool De Cirkel) en Jessica Goei (basisschool Michiel de Ruyter). Zij gaan door naar de kwartfinale in bibliotheek Hilversum op 17 maart 2012. De winnaars daarvan gaan door naar de 'provinciale finale van Noord-Holland' en dan volgt voor de winnaars de landelijke finale op woensdag 23 mei in Muziekcentrum Vredenburg Utrecht.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Vereniging van Openbare Bibliotheken en de Stichting CPNB. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.