Bijgewerkt: 7 december 2022

Voorlichtingscampagne 'Weet je wat jij waard bent' gestart

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
09-06-2017

Om te voorkomen, dat jongeren tussen de 13 en 18 jaar bij hun vakantiebaantje te weinig krijgen betaald, of te zwaar werk doen, start het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een voorlichtingscampagne. Deze campagne 'Weet je wat jij waard bent' wil jongeren van 13 tot 18 jaar beter informeren over hun rechten en plichten bij vakantiewerk, zoals bijvoorbeeld het minimumloon, hoeveel uur en tot hoe laat ze mogen werken en wat wel en niet mag.

Foto Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2015)

Lodewijk Asscher (PvdA) minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid


Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 'Werkgevers, geef ook jongeren loon naar werken. Zij verdienen een fatsoenlijk salaris. En ze mogen niet te lang, of te laat werken. Of te zwaar werk doen. Zij weten vaak niet wat hun rechten zijn en zeggen niet snel nee. En nu kunnen ze zelf zien wat wel en niet mag en hun werkgever daarop wijzen.'

Voor de campagne van dit jaar wordt gebruik gemaakt van twee korte filmpjes. Een jongen en een meisje vertellen hun baas wat zij wel en niet mogen doen. En daarmee worden zij neergezet als eindbazen. Jongeren worden op die manier geprikkeld om te weten te komen wat ze wel en niet mogen doen. De filmpjes zijn te zien op Facebook, Instagram, YouTube en vanaf dit jaar ook op Spotify. Ze verwijzen naar www.weetjewatjijwaardbent.nl , waarop de informatie voor de jongeren op een toegankelijke manier is neergezet. De campagne loopt tot eind augustus 2017.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.