Bijgewerkt: 25 juli 2024

Voorstel om winkelopenstelling in Amstelveen te verruimen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-11-2012

B en W van Amstelveen heeft de motie van de gemeenteraad uitgevoerd met het voorstel dat winkels in Amstelveen vanaf 1 februari 2013 op zon- en feestdagen tussen 12.00 en 18.00 uur open mogen zijn.

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft het college in februari 2012 opdracht gegeven een voorstel uit te werken om zondagopenstelling mogelijk te maken. Op de conceptverordening Winkeltijden hebben bewoners, winkeliers en andere belanghebbenden tot eind september kunnen reageren. De uitkomsten van de inspraakprocedure zijn voor het college geen reden geweest af te zien van het verruimen van de winkelopenstelling.

hema Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Winkels in het Stadshart van Amstelveen


De huidige Winkeltijdenwet staat verruiming alleen toe in toeristische gebieden. Volgens het college voldoet Amstelveen aan die voorwaarde. Daarnaast vindt het college het van belang, dat het Stadshart kan concurreren met andere winkelcentra in de regio, zoals op Schiphol en in Amsterdam, Haarlem en Almere. In het regeerakkoord is zelfs sprake van de mogelijkheid om de winkeltijden helemaal vrij te geven.

Wethouder Jan-Willem Groot van Economische Zaken: “Wij denken, dat een verruiming van het aantal koopzondagen goed is voor het toerisme in Amstelveen en de algehele concurrentiepositie van de Amstelveense winkeliers. Door de toegestane opening van zestien uur te beperken tot zes uur, worden de kleine winkeliers en de werknemers toch enigszins beschermd. En doordat de opening op zondag pas vanaf twaalf uur is, kunnen we ook de zondagsrust in de ochtend waarborgen.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.