Bijgewerkt: 19 mei 2024

Voorstelling 'De trommel Vertelt' in het Amstelveens Poppentheater

Nieuws -> Poppentheater

Bron: Amstelveens Poppentheater
24-10-2022

Met een energieke, humoristische, bijna clowneske manier van vertellen zet Adrie Gloudemans de zaal op zijn kop. Zetten jullie je maar schrap! – in het Amstelveens Poppentheater.

Ooit kreeg zijn vader, op een van zijn reizen door Afrika, een pratende trommel. En die trommel vertelt hoe en waarom. Als je goed luistert kun jij ook horen wat hij vertelt en als je het niet helemaal begrijpt dan legt de verteller het graag in geuren en kleuren uit. Terwijl de Afrikaanse rumba klinkt, beklimt het nijlpaard de Hoge Berg waar Simba de leeuw woont. Aan alle bavianen in de zaal wordt gevraagd om hem daarbij te helpen. Zal het nijlpaard de krokodil kunnen overtuigen dat hij geen vis eet? Een swingend en erg vies verhaal.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveens Poppentheater - 2022)

Verteller Adrie Gloudemans met zijn leguaan

Een verteltheatervoorstelling waarbij muziek een belangrijke rol speelt. Het publiek wordt meegenomen naar een wereld waar tussen de woorden altijd wel ritmische klanken te horen zijn. Het geluid van de djembé, de doendoen, de tama, n’goni en andere instrumenten uit West-Afrika. De Trommel Vertelt door Adrie Gloudemans is te zien op zondag 30 oktober 2022 om 14.30 uur Voor iedereen vanaf 4 jaar. Toegangsprijs: € 9. Reserveren kan via www.amstelveenspoppentheater.nl,  info@amstelveenspoppentheater.nl  of via 020-6450439. Adres: Amstelveens Poppentheater Wolfert van Borsselenweg 85a 1181 PH Amstelveen

Extra tip: bezoek voorafgaande aan de voorstelling de tentoonstelling Kosmogonie, kunst uit verschillende delen van Afrika in het Cobra Museum en vanaf 11.00 tot 14.00 uur kan iedereen daar creatief bezig zijn in Atelier Cobra.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.