Bijgewerkt: 26 maart 2023

Voorstelling 'Wacht' van Peter Zegveld in Poppentheater

Nieuws -> Poppentheater

Bron: Amstelveens Poppentheater
28-11-2012

Omdat het theaterseizoen in het Amstelveens Poppentheater altijd stopt voor Vaderdag, heeft het theater nu voor de stoere voorstelling 'Wacht' van Peter Zegveld een actie voor (groot)vaders. Zij mogen op zondag 9 december 2012 gratis naar de voorstelling!

De komische, slapstickachtige voorstellingen van beeldend kunstenaar en theatermaker Peter Zegveld prikkelen al jaren de fantasie van zijn jeugdige, maar ook oudere publiek. In 'Wacht' gaat het over een spoorboomwachter. Als er een trein aankomt, doet hij de spoorbomen omlaag en moeten de auto's wachten, zodat er geen ongelukken gebeuren.

Wacht Amstelveen
(Bron Amstelveens Poppentheater - 2012)

Theatermaker Peter Zegveld speelt in 'Wacht'


De machiniste van de 7.03 geeft hem elke dag weer dat bijzondere gevoel. Maar wat zijn die vreemde geluiden in de nacht? En wordt hij echt ontslagen? Een solo-voorstelling over mensen die hele belangrijke dingen doen, maar waar nooit iemand bij stilstaat.

De melancholieke rol is Peter Zegveld op het lijf geschreven. De beambte mag dan eenzaam zijn, hij is ook een inventieve knutselaar die je al snel in het hart sluit. Met een mix van theater, film en live video laat hij zien hoe na de vele donkere wolken op zijn levenspad eindelijk de zon weer gaat schijnen. Dat doet hij erg geestig en met gevoel voor understatement. Een jongensachtige voorstelling die ook leuk is voor meisjes!

Aanvang 14.30 uur. Toegangsprijs € 8,00. Telefonisch reserveren kan via 020-6450439 of via www.amstelveenspoppentheater.nl

Peter Zegveld (1951) is inspirator, theatermaker en beeldend kunstenaar. Al meer dan twintig jaar uniek in het theater. Zijn voorstellingen zijn beeldend, zintuiglijk en filmisch. Zegveld maakt gebruik van natuurkundige principes; de werking van licht, lucht, geluid en zwaartekracht. In zijn voorstellingen wordt niet veel tekst maar juist een rijk klankidioom gebruikt om te communiceren.

Deze worden zo gemanipuleerd, dat alledaagse situaties veranderen in ongewone gebeurtenissen. Door zijn enorme vrijheid en onconventionele houding wandelt Zegveld kriskras door diverse disciplines en laat hij de toeschouwer absurditeiten beleven en ontdekken.

Naast zijn eigen voorstellingen voor theaters, talloze festivals en autonome beeldende kunst maakte hij onder andere voorstellingen voor Orkater en televisieseries voor de VPRO. Peter Zegveld is artistiek leider van de stichting Caspar Rapak.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.