Bijgewerkt: 12 juni 2024

Voorvluchtige Brit aangehouden in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
21-04-2010

Woensdagmiddag 21 april 2010 werd een van de zes op de site www.depolitiezoekt.nl  gezochte Britse voortvluchtige aangehouden. Het gaat om de 30-jarige James Muldoon, die veroordeeld is in Engeland ter zake diefstal met geweldpleging.

Hij moet nog 13 jaar en 3 maanden gevangenisstraf uitzitten. Dankzij tips van het publiek aan de politie en bij Meld misdaad Anoniem (0800-7000) kon de voortvluchtige Brit worden getraceerd en aangehouden. De arrestatie werd uitgevoerd door rechercheurs van de Quick Response Unit van de Dienst Regionale Recherche.

De door de Britse autoriteiten gezochte man werd in de tuin van de woning in Amstelveen waarin hij verbleef, aangehouden. De man is aangehouden op grond van een Europees Aanhoudings Bevel. Hij zal overgedragen worden aan het Openbaar Ministerie Amsterdam in verband met zijn overlevering aan de Britse autoriteiten.

Op 16 maart 2010 werd tijdens een persconferentie op het hoofdbureau van politie het startsein gegeven door commissaris Liesbeth Huyzer met het op de site www.depolitiezoekt.nl  plaatsen van gezochte Britse voortvluchtigen. Hieronder twee quotes van: Liesbeth Huyzer, commissaris van politie bij Amsterdam-Amstelland (lid van de korpsleiding en verantwoordelijk voor de opsporing):

"Wij zijn reeds zeer succesvol in het aanhouden van Britse voortvluchtigen. De laatste 1,5 jaar hebben wij er 25 gearresteerd. Wij willen niet, dat deze criminelen zich in onze regio schuilhouden en daarom vragen wij de steun van het publiek om aan informatie te komen zodat we meer van deze voortvluchtige Britten kunnen arresteren".

Mr.Herman Bolhaar, Hoofdofficier van justitie: "Amsterdam is een gastvrije stad, maar niet voor mensen met slechte bedoelingen. Uit eerdere zaken blijkt dat deze gezochten ook in Nederland strafbare feiten plegen. Met het aanhouden en overleveren van deze voortvluchtigen maken we Amsterdam veiliger."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.