Bijgewerkt: 25 juli 2024

Vriendenteam loopt 13.000 euro bij elkaar voor The Hunger Project

Nieuws -> Informatief

Bron: Friends Run for The Hunger Project
12-11-2012

Zondag 4 november 2012 heeft het loopteam 'Friends Run for The Hunger Project' het 5de loopseizoen afgesloten met de overhandiging van een cheque van 13.000 euro aan Pascal Djohossou, directeur van The Hunger Project in Benin. De loopvrienden uit Amstelveen (Westwijk en Bovenkerk), Aalsmeer en Mijdrecht reikten de cheque uit na afloop van de Run for The Hunger Project, een jaarlijkse sponsorloop in het Olympisch Stadion.

Hunger Amstelveen
(Foto Run for The Hunger - 2012)

Pascal Djohossou, directeur van The Hunger Project in Benin krijgt de cheque van 13000 euro van het loopteam 'Friends Run for The Hunger Project'


De vrienden hebben de laatste maanden van seizoen 2011/2012 nog zoveel mogelijk wedstrijdkilometers gelopen. Uiteindelijk hebben ze gezamenlijk 1200 kilometers afgelegd. De heren hebben het afgelopen seizoen weer met veel plezier gelopen en zijn de sponsors dankbaar voor hun steun. Ook in het nieuwe jaar hopen ze weer op hun sponsors (en mogelijk ook nieuwe sponsors) te mogen rekenen.

The Hunger Project ondersteunt mensen om op eigen kracht een toekomst op te bouwen zonder honger. Dit doen ze door wereldwijd te investeren in mensen, ze weerbaar te maken en ze te stimuleren zelf hun toekomst op te bouwen. Voorwaarde is dat ze de nodigde capaciteiten ontwikkelen en kansen herkennen en grijpen.

Nederland is één van de 10 landen, waar fondsenwerving voor The Hunger Project plaatsvindt. Met de jaarlijkse bedrijvenloop Run for The Hunger Project in Amsterdam wordt geld opgehaald voor projecten in het West-Afrikaanse Benin. Mede door het succes van de Run – dit jaar werd 260.000 euro opgehaald - worden ongeveer 250.000 mensen in Benin ondersteund met gezondheidszorg, onderwijs, microkredieten en trainingen op het gebied van landbouw, voedselzekerheid, ondernemerschap en gendergelijkheid.

Na het succes van de gesponsorde halve marathon van Amsterdam in 2006, waarbij in totaal meer dan € 17.000 werd opgehaald voor The Hunger Project, besloot een groep ex-voetballers van RODA ‘23 (Rolf de Horde, Marcel Kragtwijk, Frank de Horde, José Cubo, Erwin de Horde en Erik Boeree) gezamenlijk de loopschoenen aan te trekken en te lopen voor The Hunger Project Nederland. Dit levert o.a. sponsorgeld op per gelopen wedstrijdkilometer. De resultaten van Friends Run For The Hunger Project zijn te volgen via Twitter (@Friends_Run) en Facebook.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.