Bijgewerkt: 24 april 2024

Vrijheidslezing in het Oude Dorp van Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveen Oranje
03-05-2023

Op vrijdag 5 mei 2023 houdt David Serphos de jaarlijkse Vrijheidslezing in Museum JAN. Met als titel: "Bevrijdingsdag of Dag van de Vrijheid?” waarin hij vrijheid in het perspectief van bevrijding zal zetten.

De zaal gaat open om 18:30 uur. De lezing start om 19:00 uur. Een bezoek is voor iedereen gratis, maar mochten bezoekers een museumjaarkaart hebben dan wordt verzocht deze wel mee te nemen.

Wie is David Serphos? David Serphos is zelfstandig ondernemer en werkzaam als communicatie- en bestuursadviseur en projectmanager. Hij heeft zijn wortels op de voormalige Nederlandse Antillen en in Nederland liggen en heeft een Joodse achtergrond. In het verleden was hij onder meer lange tijd directeur van het kerkgenootschap Joodse Gemeente Amsterdam, daarna als directeur van de charitatieve instelling, de Collectieve Israël Actie.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveen Oranje - 2023)

Op vrijdag 5 mei 2023 houdt David Serphos de jaarlijkse Vrijheidslezing in Museum JAN

Als vrijwilliger was hij bestuursvoorzitter van het Joods Hospice Immanuel en gedurende meer dan 10 jaar bestuurslid van Stichting Amstelveen Oranje, organisator van deze Vrijheidslezing. Vanuit die functie was hij samen met Hugo van der Kooij (bestuurslid Amstelveen Oranje) trekker van het project ‘Nooit meer teruggekomen’ – over de Amstelveense geschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog - en de totstandkoming van het gelijknamige monument aan de Prins Bernhardlaan. Hij was de inspirator voor de EO-documentaire: Beth Amstelveen: Jeruzalem aan de Amstel, die in november 2021 op NPO2 werd uitgezonden.

David bekleedt momenteel nog enkele bestuursfuncties. Zo is hij onder andere voorzitter van Stichting Zikna (voor pastoraal werk aan tweede generatie oorlogsslachtoffers) en bestuurslid van Stichting Chanukah Concert. In zijn vrije tijd schrijft hij columns en is actief op sociale media. David is momenteel als directeur en verandermanager werkzaam voor een charitatieve instelling op Curaçao en reist met grote regelmaat tussen Curaçao en Nederland. Adres: Museum JAN Dorpsstraat 50, 1182 JE Amstelveen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.