Bijgewerkt: 22 december 2024

Vrijwilligers van St. Urbanus Chocolade vieren feest

Nieuws -> Informatief

Bron: Edwin Barentsen
10-04-2023

Wat op 3de Paasdag in 2019 is begonnen gaat vier jaar na dato ook op 3de Paasdag 2023 stoppen. Een symbolische datum, waarmee een periode van vier jaar aan verkoopacties met de St. Urbanus Chocolade door Chris van den Helder en Edwin Barentsen wordt afgesloten.

Tot de laatste cent gaan alle verkoopresultaten naar het herstel van de St. Urbanuskerk. Toch wordt medio april bij Restaurant Colijn een afscheid met alle vrijwilligers gevierd. Dat wordt mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Amstelveens Cadeau en mede sponsoren Restaurant Colijn en Amstel idee. Alle drie willen zij hun waardering tonen voor wat er in Bovenkerk heeft plaatsgevonden.

Om een idee van de omvang te geven zijn hier wat getallen: 35.000 verkochte repen, 7.000 kg chocolade, 10.000 blikjes, € 140.000,- netto resultaat, 1.000 bedankdoosjes, 15 verschillende acties, 30 winkeliers + online winkel, 70 vrijwilligers

Foto Amstelveen
(Foto Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus - 2021)

Vlnr.: Het chocoladeteam Edwin Barentsen, Joram Hibbel vormgever en Chris van den Helder lid van het bewonersplatform Nota Bene Bovenkerk voor de St. Urbanuskerk in Bovenkerk op 24 april 2021

Van idee naar start. Het idee van de St. Urbanus Chocolade werd enkele weken na de fatale brand op 15 september 2018 geboren. Voor de uitvoering zocht Edwin een chocomaatje. Michaëlla (zijn echtgenote) tipte hem dat dit misschien de groenteman van het dorp kon zijn. We maakten samen kennis, smeden plannen en gingen aan de slag. De medewerking van Martinez volgde, productiebedrijven sloten zich aan, het ontwerp werd gemaakt door schoonzoon Joram en er ontstond een verkoopkanaal van een 30-tal winkeliers die belangeloos meehielpen. Vrijwilligers werden gevraagd om te helpen met het inpakken en zo konden we die 3de Paasdag in 2019 van start.

Nieuwe vormen van verkoop. In 2020 hadden we net een grote opdracht van 10.000 blikjes vergeven, toen Corona zich aandiende. Alle verkoopkanalen vielen weg en de verkopen kwamen stil te liggen. Toen zijn we de online winkel gestart en hebben we allerlei leuke acties bedacht, zoals: Hart onder de riem, Zorgcompliment, Kerstmarkt, het maken van Kerststukken, Cookies, Restaurant de toren, Kinderdisco, Pop-up kaarten en misschien wel de allerleukste actie Het Gouden Ticket naar het idee van Sjakie en de Chocoladefabriek.

Plezier en saamhorigheid. Chris en Edwin staan midden tussen de vrijwilligers. Zo zijn er in de loop van de tijd allerlei groepjes ontstaan. Er is een inpakclub om de chocolade verkoop klaar te maken, een club met de vrienden rond de verkoop van evenementen, een groep die kerststukken maakt en verkoopt, een stoere groep mannen die in weer en wind de marktkramen of een kersstal plaatst, een groep voor het wegbrengen van de attenties van hart-onder-de-riem, etc. Iedereen draagt bij naar vermogen en interesse. En tijdens de klus wordt er een hoop gelachen en plezier gemaakt.

Woorden van dank. Deze vier mooie jaren met acties zijn een groot succes geworden. Chris en Edwin bedanken u voor het kopen van de chocolade. Dank aan alle vrijwilligers, bedrijven en winkeliers, waarop we keer op keer konden rekenen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.