Bijgewerkt: 24 september 2021

Vrijwilligers verwenavond bij Brentano

Nieuws -> Sociaal

Bron: Amstelveenweb.com
17-11-2006

Op donderdagavond 16 november 2006 heeft de Stichting Brentano Amstelveen haar vrijwilligers, die voor de bewoners van de vier verzorgingshuizen van Brentano werken, een “Vrijwilligers Verwenavond” aangeboden.

In de grote zaal van ‘t Huis aan de Poel werden de vrijwilligers hartelijk ontvangen door algemeen directeur mevrouw Irene Hermans, locatiemanager mevrouw Marijke Terpstra en mevrouw Fransje van Zwieten, coördinator vrijwilligers.

Irene Hermans  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Algemeen directeur van Brentano, Irene Hermans aan het woord


Mevrouw Hermans benadrukte in haar toespraak het bijzondere werk en de inzet van alle vrijwilligers. Maar ook hoe belangrijk ze zijn voor het leven van de bewoners in de zorgcentra en voor de stichting zelf. Door de vele bezuinigingen binnen de welzijn- en gezondheidszorg zijn de zorginstellingen bijna gedwongen om met steeds meer vrijwilligers te werken. Deze vervullen op een zeer waardevolle manier een belangrijke maatschappelijke functie .

Marijke Terpstra  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Locatiemanager van het Huis aan de Poel, Marijke Terpstra tijdens haar toespraak


Brentano Amstelveen zorgt in samenwerking van wooncorporaties voor de woon- en zorgvoorzieningen van ouderen, maar zonder het werk van de meer dan 200 vrijwilligers zou hun taak niet optimaal zijn. In ’t Huis aan de Poel, De Olmenhof, Klaasje Zevenster, De Seine zijn de vrijwilligers, voornamelijk vrouwen, dag-in-dag-uit bezig met de bewoners.

Fransje v. Zwieten   Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Coordinator vrijwilligers, Franse van Zwieten


Samenvatting toespraak Fransje van Zwieten

Op de eerste plaats bedankte zij de locatie 't Huis aan de Poel, die een ieder zo gastvrij ontving. Ook sprak zij haar grote dank uit aan het team keuken , huishouding en facilitaire dienst die van het restaurant zo'n prachtige zaal hadden gemaakt en hielpen bij de voorbereiding van deze Vrijwilligers Verwenavond. Zij stelde de pianist/zanger en entertainer van de avond voor: Rens de Ronde.

Rens de Ronde Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Pianist-zanger Rens de Ronde speelde de hele avond lekkere easy listening achtergrondmuziek


Van Zwieten bevestigde dat er op dit moment ruim 200 vrijwilligers ongelooflijk veel werk verrichten. “Zij zijn voor de organisatie van onschatbare waarde en daar is de Stichting zich goed van bewust. Het vrijwilligerswerk activeert, verdrijft eenzaamheid, vernieuwt, maakt ontmoetingen mogelijk, of brengt de buitenwereld voor velen binnen”.

Vrijwilligers   Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De vrouwelijke vrijwilligers aan tafel


Vrijwilligers   Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

En de mannen


Over de avond op zich vertelde van Zwieten dat er door Brentano een heerlijk buffet werd aangeboden. In de aankondiging stond “verrassende dinner-dance” het geen zo werd benoemd omdat er speciaal op 16 november in Nederland de aktie Bewegen is gezond werd gehouden met als thema dansen. Onder het motto dansen is gezond en leuk, dansten heel veel mensen deze ochtend in Nederland gedurende vijf minuten op een lied “What a Feeling” van The Hughes Corporation. Schoolkinderen, volwassenen, gehandicapten, senioren heel Nederland danste mee, dus daarom konden de vrijwilligers deze avond hun danskunsten tonen.

Dansers   Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De dansers van de avond waren van de Danschool Mittelmeijer


Maar zo meldde van Zwieten “ wees gerust dames en heren, u komt voor de gezelligheid en ontspanning, dus niets moet! Echter, om te laten zien hoe heerlijk dansen is wil ik uw grote aandacht vragen voor een sprankelend optreden van twee zeer geroutineerde en getalenteerde jonge dansparen met drie fantastische Zuid-Amerikaanse dansen, onze dinner-dance zullen openen”

Brentano personeel   Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Een prachtig lied, geschreven door Fransje van Zwieten en pianist Rens de Ronde, voor en over de vrijwilligers werd luidkeels ten gehore gebracht


En zo geschiedde en ving de avond aan.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.