Bijgewerkt: 17 april 2024

Vroeg Eropaf contract ondertekend in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Eigen Haard/Gemeente Amstelveen
08-04-2019

Op maandagmiddag 8 april 2019 werd het convenant (contract) Vroeg Eropaf getekend door Marijn van Ballegooien (PvdA) wethouder Werk en Inkomen en Bert Halm voorzitter raad van bestuur woningstichting Eigen Haard. Eigen Haard wil niet dat hun huurders in de problemen komen. Daarom zijn ze erg actief als er een huurachterstand ontstaat. Ze handhaven streng om problemen te voorkomen, maar bieden ook de helpende hand als een huurder er zelf niet meer uit komt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Marijn van Ballegooien (PvdA) wethouder Werk en Inkomen en Bert Halm voorzitter raad van bestuur woningstichting Eigen Haard met het symbolische bord van Vroeg Eropaf op 8 april 2019 in het raadhuis van Amstelveen


Net als in veel andere gemeenten in Nederland bestaat er in Amstelveen zorg om het stijgend aantal huishoudens dat met problematische schulden te maken heeft. Een situatie die zowel voor de huishoudens zelf, maar ook de crediteuren en de maatschappij nadelige effecten heeft. Een van de mogelijkheden om deze ontwikkeling te keren ligt erin vroeg te signaleren, wanneer huishoudens in de schulden dreigen te raken en dan snel hulp te bieden, om zo erger te voorkomen.

Hulp bij betalingsachterstand. Zodra een huurachterstand ontstaat, biedt de corporatie hulp. Hierin werken zij samen met gemeenten en hulpverleners. Zo werken zij met Vroeg Eropaf. We melden huurders - met een huurachterstand van twee maanden - aan bij de gemeente. Hulpverleners zoeken contact met de bewoners om de - vaak meervoudige - problemen te bespreken. Vroeg Eropaf startte in Amsterdam. Het Amsterdamse convenant is in 2015 voortgezet tot 2018. En de methode is verder uitgerold in Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer en Zaandam/Assendelft. Hierdoor is voor bijna al de klanten Vroeg Eropaf beschikbaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.