Bijgewerkt: 10 mei 2021

Vrolijke flashmob4Kika in Amstelveen

Nieuws -> Sociaal

Bron: Amstelveenweb / KiKa
15-04-2012

Burgemeester Jan van Zanen van Amstelveen, gehuld in een feloranje KikaT-shirt, kwam speciaal opdraven voor de grote flashmob4Kika. Deze manifestatie werd op zaterdagmiddag 14 april 2012 in het Stadshart van Amstelveen onder grote belangstelling gehouden.

kika Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Nog een kwartiertje wachten tot 2 uur, maar op de Rembrandtweg is er nog niets te beleven


Om kwart voor twee was er nog niets te merken op het plein, maar binnen een paar minuten stond het vol kinderen, waarvan velen gehuld waren in een zelfde T-shirt als de burgemeester. Klokslag 2 uur gaf de burgemeester het sein waarop de muziek en dans kon beginnen. Zelf deed hij enthousiast mee, een goed voorbeeld voor de jeugd. Het werd een fantastische kindershow voor de kinderen met kanker en daardoor voor KiKa, om meer sponsorgelden binnen te halen.

kika Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Burgemester Jan van Zanen in de kleuren van KiKa verschijnt voor de camera en begroet ons


kika Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Burgemeester Van Zanen verwelkomt de kinderen tijdens deze sociale actie
Stichting Kinderen Kankervrij, KiKa, heeft deze actie bedacht. De stichting werft vaker fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland: het Emma Kinderziekenhuis AMC Amsterdam, UMC Groningen Koningin Beatrix Kinderkliniek, Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum Leiden, UMC St. Radboud Kinderziekenhuis Nijmegen, ErasmusMC - Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, VU medisch centrum in Amsterdam, Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht.

kika Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De kinderen dansen voor hun leeftijdgenoten, die nu in de verschillende ziekenhuizen worden behandeld tegen kanker


kika Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het is erg vrolijk in het Stadshart Amstelveen


kika Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Iedereen doet mee aan de actie


Het geld is hard nodig en daarom vonden de vele Amstelveense scholieren, dat ze ook mee moesten doen, om hun zieke leeftijdgenoten op deze manier te kunnen ondersteunen. De jonge kinderen waren erg enthousiast tijdens het opzwepende liedje van The Black Eyed Peas, 'I Gotta Feeling'. Dat kwam ook door de bezielende leiding van onder meer Jan van Zanen. De burgervader van alle Amstelveners was in zijn element en danste van harte mee in zijn oranje T-shirt met de opschrift Flashmob4KiKa. Het dansfestijn duurde 5 minuten en werd tegelijkertijd in andere plaatsen uitgevoerd.

kika Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Dansende kinderen


kika Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

In de achtergrond volgen de volwassenen de actie van de kinderen


kika Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Tijdens deze zonnige zaterdag worden duizenden euro's opgehaald voor KiKa


Veel mensen, die hun weekeind boodschap deden in het Stadshart waren helemaal verrast door de actie van de kinderen. Toen ze er achterkwamen waarom deze dans hier op de anders saaie plein werd opgevoerd, vonden ze het een heel goed idee.

Nadat de heer Van Zanen was vertrokken werd de muziek nogmaals gedraaid, want 5 minuten was erg kort, juist nu er zoveel kinderen waren gekomen. Dus de muziek ging weer vol uit en iedereen danste weer mee, zelfs de moeders en vaders huppelden mee op de ritme van de muziek.

kika Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De mobilisatie actie van KiKa is in Amstelveen voor 100 % geslaagd!


Flash mob?

Een flash mob, (of flashmob) is een groep mensen die plotseling op een openbare plaats, een ongebruikelijke en schijnbaar zinloze handeling uitvoeren in een korte tijd. Flash mobs worden georganiseerd via de telecommunicatie-, sociale media, of virale e-mails. De term werd bedacht in 2003, in de New Yorkse wijk Manhattan door een redacteur van het blad Harper's Magazine, Bill Wasik.

Smart mob

Eigenlijk heet daarom deze actie van KiKa geen flashmob, maar smart mob, waar het geplande doel een sociale activiteit, zoals hier geld inzameling is, via sponsoring voor kinderen met kanker.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.