Bijgewerkt: 8 december 2022

Vrouw overleden na diefstal uit woning in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
15-09-2010

Een rechercheteam heeft op maandag 13 september 2010, een 33-jarige verdachte aangehouden in verband met betrokkenheid bij een diefstal uit een woning aan de Bos en Vaartlaan, waarbij een 77-jarige vrouw is overleden in Amstelveen.


Grotere kaart weergeven De Bos en Vaartlaan in Amstelveen

Het slachtoffer werd door de politie onder verdachte omstandigheden aangetroffen. Direct na het aantreffen van het slachtoffer op zondag 12 september, werd onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam een TGO (team grootschalige opsporing) opgestart. Forensisch specialisten hebben in de woning van de overleden vrouw een zeer uitgebreid sporenonderzoek uitgevoerd.

Het onderzoeksteam kreeg na een zeer intensief en uitgebreid technisch- en tactisch onderzoek een verdachte in beeld. Maandagavond kregen rechercheurs zicht op de verdachte en na een korte achtervolging werd hij in de Marnixstraat aangehouden.

Woensdag heeft bij het NFI sectie op het stoffelijk overschot plaatsgevonden. De voorlopige conclusie is dat de vrouw overleden is aan hartfalen door zuurstoftekort. De verdachte wordt vrijdagochtend voorgeleid bij een Rechter Commissaris. Het onderzoek duurt nog voort. Het rechercheonderzoek is nog in volle gang.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.