Bijgewerkt: 3 juli 2022

Waardering voor de Veteranenwet

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
28-10-2011

De Tweede Kamer heeft unaniem zijn waardering uitgesproken voor de Veteranenwet. Hiermee wordt de bijzondere zorgplicht voor veteranen wettelijk verankerd. Dinsdag 1 november 2011 wordt de wet in stemming gebracht.

Minister Hillen reageerde tevreden op het debat: 'Ik feliciteer de indieners van de Veteranenwet met het nu voorliggende wetsvoorstel, dat door alle fracties in deze Kamer wordt gedragen.'

Veteranendag Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Jonge oorlogsveteranen de heer Costa en Verbrugge in gesprek met burgemeester Jan van Zanen tijdens de 5de Amstelveense Veteranendag op 25 juni 2011 in de Bankrashal


Met de wet krijgt de bijzondere zorgplicht voor veteranen een wettelijke verankering. Ook vormt zij een aanvulling op de bestaande rechtspositionele voorzieningen. De toegang tot voorzieningen wordt gestroomlijnd en laagdrempeliger gemaakt.

De wet vormt een brug tussen de werkgevers-werknemersrelatie van Defensie met de betrokken militairen en daarnaast vormt het de invulling van de bijzondere zorgplicht voor veteranen. Het is dus een zaak van zowel de werkgever Defensie als van de hele Nederlandse maatschappij.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.