Bijgewerkt: 25 mei 2024

Waarom hou ik van dit boek?

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb
22-06-2011

Op woensdagmiddag 22 juni 2011 heeft burgemeester Jan van Zanen met het voorlezen uit zijn lievelingsboek, 'Gloed' (A gyertyák csonkig égnek 1942) van de Hongaarse schrijver Sándor Márai het project 'Why I Love This Book?', in de bibliotheek op het Stadsplein gestart.

barteling  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De bedenker van het project 'Why I Love This Book': Marc Barteling


boek Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)


Burgemeester Jan van Zanen en Ekkehard Band, de burgemeester van de Tempelhof in de bibliotheek


boek Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Burgemeester Jan van Zanen met zijn favoriete boek 'Gloed', van Sándor Márai


boek Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Ekkehard Band, de burgemeester van Tempelhof, vertelt over zijn favoriete schrijver: Thomas Mann
Burgemeester Band is van 22 tot 25 juni 2011 in Amstelveen ter gelegenheid van de aftrap van het project Locals Go Europe.nl. Dit is een uitwisselingsproject tussen Amstelveen en diverse stadsdelen van Berlijn, waarbij medewerkers uit beide steden kennis uitwisselen op het gebied van stadsontwikkeling, economie, jeugd en communicatie.

Zowel Berlijn, als Amstelveen heeft voor dit project subsidie ontvangen van de Europese Unie in het kader van het leven lang leren programma, Leonardo da Vinci. De Amstelveense medewerkers gaan in het kader van dit project in oktober drie weken naar Berlijn.


'Why I Love This Book' is een initiatief van freelance projectmanager Marc Barteling, want hij is gek op boeken. Lezers vertellen hierbij over hun favoriete boek en waarom zij juist zo veel van dat boek houden. Het voorlezen duurde maar een minuut, dus het viel nog mee en tegelijkertijd maakte Marc video’s van de voorleessessie, die later op zijn website 'Why I Love This Book worden geplaatst.

De heer Ekkehard Band, burgemeester van de Duitse Tempelhof, een partnerstad van Amstelveen, is voor een paar dagen op bezoek in Amstelveen en daarom heeft burgemeester Van Zanen hem ook uitgenodigd, om over zijn favoriete boek te praten. Ekkehard Band vertelde, dat zijn favoriete boeken van de grootste Duitse schrijvers zijn, zoals van Thomas Mann.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.