Bijgewerkt: 26 november 2022

Walk The World in Amstelveen

Nieuws -> Sociaal

Bron: TNT Post / Walk The World / Gemeente Amstelveen
08-05-2007

Op zondag 13 mei 2007 (Moederdag) vindt 'Walk the World' 2007 in Rotterdam plaats. Tijdens dit evenement wordt in 118 landen door alle tijdszones heen met zo veel mogelijk mensen een wandeling van vijf kilometer gelopen, met als doel aandacht voor het hongerprobleem in de wereld te vragen en geld in te zamelen voor het World Food Programme (WFP). Het WFP is onderdeel van de Verenigde Naties en richt zich op de strijd tegen honger.

Walk the world Amstelveen
(Walktheworld - 2007)

Het logo van Walk The World- Meer dan 850 miljoen mensen in de wereld zijn ondervoed

- Elke vijf seconden sterft een kind aan honger

- Honger eist meer levens dan aids, malaria en tuberculose bij elkaar

In Nederland wordt Walk the World in Rotterdam met ongeveer 10.000 deelnemers gelopen. Iedereen kan zich inschrijven via www.walktheworld.nl. Erica Terpstra (voorzitter NOC*NSF) en minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) geven het startschot voor Walk the World 2007.

Amstelveen

In Amstelveen gaat burgemeester Jan van Zanen en de wethouders; Jan-Willem Groot en Joss Tabak een deel meelopen van de route in het Amsterdamse Bos. TATA Consultancy Services heeft een regionale actie van dit evenement georganiseerd die door Amstelveen loopt. Veel medewerkers van dit bedrijf wonen in Amstelveen. De Amstelveense Walk the World gaat om 12.00 uur van start aan de kop van de Bosbaan. De aankomst vindt plaats rond 14.00 uur in zwembad De Meerkamp.

Walk The World

Walk the World is een jaarlijks terugkerend, wereldwijd sponsorevenement van het World Food Programme (WFP). WFP is de organisatie van de Verenigde Naties die zich mondiaal bezighoudt met het gevecht tegen honger. Vorig jaar liepen er wereldwijd 760.000 deelnemers mee. In Nederland organiseren TNT Post, Unilever en The Boston Consulting Group de loop voor het WFP.

Met Walk the World staan we stil bij de armoede en honger in de wereld en tevens halen we geld op voor het schoolvoedselprogramma in Malawi, Kenia, Ghana, Indonesië en Colombia. Dit project richt zich op zowel voeding als scholing: kinderen krijgen op school te eten. Dit is voor veel ouders een reden om de kinderen naar school te laten gaan in plaats van ze te laten werken.

Website: Walk The World


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.