Bijgewerkt: 19 april 2024

Amstelveense wanbetalers van huis gehaald

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
12-01-2005

Twee Amstelveners zijn in de nacht van donderdag op vrijdag van hun bed gelicht door de ambtenaren van het bureau Regionale Incasso, Controle en Opsporing (RICO) omdat ze nog de nodige boetes hadden uitstaan.

Eén van de mannen die zijn aangehouden, een 22-jarige Amstelvener, stond zelfs geboekt voor een bedrag van maar liefst €1.442,22.

Dankzij financiële hulp van familie kon hij dezelfde nacht nog huiswaarts keren.
Een 32-jarige Amstelvener had minder geluk. Hij bleek niet in staat de hem ten laste gelegde boete van €76,35 te betalen.

Hij werd in gijzeling genomen, die indien de rechter niet anders beslist, zeven dagen kan duren.
„Deze straf betekent dan nog niet dat hij hiermee zijn boete heeft vereffend, want die moet hij dan alsnog betalen," aldus een woordvoerder van politie.

RICO, een onderdeel van de Dienst Verkeerspolitie, heeft twee hoofdtaken: het verwerken van processen-verbaal van verkeersovertredingen en het helpen uitvoeren van vonnissen.

Meestal komt dit team in de avond of nacht in actie omdat de ervaring heeft geleerd dat de wanbetalers dan meestal wel thuis worden aangetroffen.

Zij die hun boetes niet direct aan het bureau kunnen betalen, worden overgebracht naar hiertoe speciaal gereserveerde cellen in Nieuwer Sluis of de Bijlmer Bajes.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.