Bijgewerkt: 29 maart 2024

Wandelroute 'Wild in je tuin' in het Thijssepark

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-03-2022

De gemeenten Amsterdam en Amstelveen lanceren de wandelroute 'Wild in je tuin' door het heempark Dr. Jac. P. Thijssepark en het Amsterdamse Bos. Tijdens deze route kunnen wandelaars via een app informatie lezen over de plekken die worden aangedaan en de planten en bomen die een belangrijke rol spelen in ons ecosysteem.

Zoals bijvoorbeeld kamperfoelie, hangende zegge of kardinaalsmuts. Planten die op het eerste oog misschien niet zo bijzonder lijken, maar een belangrijke voedselbron zijn voor insecten, vogels of eekhoorns. Floor Gordon (D66) wethouder Natuur- en Milieu educatie: 'De wandelroute is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen beide gemeenten. We hopen dat de wandelaars geïnspireerd worden door de mooie natuur en beseffen dat we zorgvuldig om moeten gaan met de natuur en het milieu in onze leefomgeving.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018

Lange ereprijs in het Thijssepark Amstelveen in september 2018. De lange ereprijs of langbladige ereprijs (Veronica longifolia, synoniem: Pseudolysimachion longifolium) behoort tot de weegbreefamilie (Plantaginaceae), maar werd vroeger gerekend tot de helmkruidfamilie (Scrophulariaceae). De plant komt van nature voor in Europa en wordt ook gebruikt in siertuinen


App IVN Routes. De route ‘Wild in je tuin’ is te downloaden via de gratis app ‘IVN routes’. Op de route is informatie te vinden via foto’s en teksten en de wandeling is ongeveer 9 km lang. De navigatie van de app geeft bij minder overzichtelijke kruisingen in het Amsterdamse Bos een seintje hoe men verder kan lopen. Op de plattegrond die ook in de app is te vinden, is de route ook goed te volgen. Het startpunt voor beide routedelen van de wandelroute is op de parkeerplaats bij de Oude Karselaan. Het Amsterdamse Bos is toegankelijk per fiets, het Thijssepark niet.

Samenwerking. Het idee voor de wandelroute ‘Wild in je tuin’ is ontstaan in samenwerking met de Hortus Amsterdam en is ontwikkeld door de gemeente Amstelveen (Natuur- en MilieuEducatie), gemeente Amsterdam & IVN Amsterdam.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.