Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Wat is de kerk mij waard?

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestant Amstelveen
03-01-2013

Op 13 januari 2013 start de Actie Kerkbalans. In de Protestantse Gemeente Amstelveen Buitenveldert staan de vrijwilligers klaar om vanaf die dag hun mede-kerkleden een verzoek om een financiële bijdrage voor de kerk te bezorgen.

Actie Kerkbalans is de gezamenlijke actie van vijf Nederlandse kerken voor de geldwerving voor de plaatselijke kerken, waaronder de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland en de Protestantse Kerk in Nederland.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De beschermheilige van een kerk


De Kerk in Nederland krijgt geen subsidie. Sommige mensen denken, dat dit wel zo is, maar dat is niet het geval. Wanneer de plaatselijke kerk de beschikking over een rijksmonument heeft, krijgt zij wel een restauratiesubsidie, maar die krijgen ook de eigenaren van een molen, of een monumentale boerderij.  

Voor de echte kerkelijke activiteiten is de kerk geheel op zichzelf aangewezen. Vandaar dat elk jaar gaan meer dan een half miljoen vrijwilligers op pad om bij hun mede-kerkleden een verzoek om een financiële bijdrage voor de kerk te bezorgen. De Actie Kerkbalans wordt in 2013 gehouden van zondag 13 tot en met zondag 27 januari onder het motto: “Wat is de kerk u (jou/mij) waard?”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.