Bijgewerkt: 11 augustus 2022

Wat is eigenlijk Google Lens?

Nieuws ->

Bron: Google/Wikipedia/Amstelveenweb
01-09-2021

Google Lens is een beeldherkenningstechnologie ontwikkeld door Google, ontworpen om relevante informatie met betrekking tot objecten die het identificeert naar voren te brengen met behulp van visuele analyse op basis van een neuraal netwerk. Voor het eerst aangekondigd tijdens Google I/O 2017, werd het eerst aangeboden als een standalone app, later werd het geïntegreerd in de standaard camera-app van Android.

Wanneer de camera van de smartphone op een object wordt gericht, zal Google Lens proberen het object te identificeren door barcodes, QR-codes, labels en tekst te lezen en relevante zoekresultaten, webpagina's en informatie te tonen. Wanneer de camera van het toestel bijvoorbeeld op een Wi-Fi-label wordt gericht dat de netwerknaam en het wachtwoord bevat, zal het automatisch verbinding maken met het gescande Wi-Fi-netwerk.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Op de foto een bloem van een Afrikaantje een sierplant (Tagetes tenuifolia) dat Google Lens zonder problemen had herkend


Lens is ook geïntegreerd met de apps Google Foto's en Google Assistant. De dienst is vergelijkbaar met Google Goggles, een eerdere app die vergelijkbaar functioneerde, maar met minder mogelijkheden. Lens maakt gebruik van meer geavanceerde deep learning-routines om de detectiemogelijkheden te versterken, vergelijkbaar met andere apps, zoals Bixby Vision (voor Samsung-apparaten die na 2016 zijn uitgebracht) en Image Analysis Toolset (beschikbaar op Google Play); Tijdens Google I/O 2019 heeft Google vier nieuwe functies aangekondigd. De software zal in staat zijn om items op een menu te herkennen en aan te bevelen. Het zal ook de mogelijkheid hebben om fooien te berekenen en rekeningen te splitsen, te laten zien hoe gerechten uit een recept moeten worden bereid en kan tekst-naar-spraak gebruiken.

Google lanceerde Google Lens officieel op 4 oktober 2017 met app previews vooraf geïnstalleerd in de Google Pixel 2. In november 2017 begon de functie uit te rollen in de Google Assistant voor Pixel en Pixel 2 telefoons. Een preview van Lens is ook geïmplementeerd in de Google Foto's app voor Pixel telefoons. Op 5 maart 2018 heeft Google officieel Google Lens vrijgegeven voor Google Foto's op niet-Pixel telefoons. Download Google Lens voor iOS en Android hierAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.